2017. július 18., kedd

Mit...

... MOND A BIBLIA AZ ÉLETRŐL ÉS A HALÁLRÓL?


Megosztó kérdés


SOKFÉLE nézet létezik az életről és a halálról. Egyesek szerint tovább élünk a halál után, talán egy másik életformában vagy egy másik helyen. Mások abban hisznek, hogy újjászületnek egy másik életre. És olyanok is vannak, akik azt gondolják, hogy a halállal mindennek vége.
Biztosan neked is vannak elképzeléseid, attól függően, hogy milyen családban vagy kultúrában nőttél fel. Mivel annyira eltérőek a vélemények a halálról, vajon létezik valaki, akitől megbízható választ kaphatunk erre a kérdésre, vagy utánanézhetünk valahol?
A vallási vezetők évszázadok óta azt tanítják, hogy az emberi lélek halhatatlan. Minden nagyobb vallás, például a keresztények, hinduk, zsidók, muszlimok hisznek abban, hogy létezik egy halhatatlan lélek, mely a test halála után tovább él a szellembirodalomban. A buddhisták pedig abban hisznek, hogy az újjászületések sorozata által egy személy ereje vagyis a szellemi energiája elérheti a boldogság áldott, legtökéletesebb állapotát, a nirvánát.
Ezekből az elképzelésekből látszik, hogy az emberek többsége hisz abban, hogy a halálunk után egy másik világban élhetünk. Ezért sokak számára a halál Isten akarata, és fontos állomása az életünknek. De vajon mi a Biblia nézőpontja? A válasz kiderül a következő cikkből. Valószínűleg meg fogsz rajta lepődni. https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-2017-4-szam-julius/mit-mond-biblia-halal-utani-eletrol/
Fotó: Internet


Nincsenek megjegyzések: