Cukkinis-krumplis tócsni
Hozzávalók:
- só
- 2 db burgonya
- 1/2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek tejföl
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
A megmosott cukkinit finomra reszeljük és enyhén besózva állni hagyjuk. Közben a meghámozott burgonyát és a megtisztított hagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy présen átnyomjuk. A kinyomkodott cukkinit elvegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd összeforgatjuk a keményítővel és a tejföllel. A masszát sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tapadásmentes serpenyőben némi olajat hevítünk, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából. Mindet lelapítjuk, és a lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük.
A recept lelőhelye: http://www.mindmegette.hu/cukkinis-krumplis-tocsni.recept/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése