2017. július 23., vasárnap

Hogyan... ...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!

2. LÁSSATOK A SZAVAK MÖGÉ
MIT MOND A BIBLIA? „Aki éleslátású egy ügyben, jót talál” (Példabeszédek 16:20). Ahhoz, hogy megértsétek, mit érez valójában a gyermeketek, időnként a szavai mögé kell látnotok. A fiatalok gyakran túloznak, vagy olyasmit mondanak, amit nem gondolnak komolyan. „Ha valaki felel valamire, mielőtt hallaná, az bolondság” (Példabeszédek 18:13). Ne legyetek hirtelen haragúak (Példabeszédek 19:11).

MIT TEHETTEK?
  • Határozzátok el, hogy bármit mond is a gyermeketek, nem szakítjátok félbe, és nem reagáljátok túl a helyzetet.
  • Gondoljatok vissza arra, hogy az ő korukban milyen érzések kavarogtak bennetek, és mi volt fontos nektek.
3. LEGYETEK EGYSÉGESEK
MIT MOND A BIBLIA? „Hallgass, fiam, apád fegyelmezésére, és anyád törvényét el ne hagyd” (Példabeszédek 1:8). Vagyis Jehova az apát és az anyát is hatalommal ruházta fel. Tanítsátok meg a gyermekeiteknek, hogy tisztelettel és engedelmességgel tartoznak nektek (Efézus 6:1–3). A gyermekek megérzik, ha nem vagytok „teljesen egységesek ugyanabban a gondolkodásban” (1Korintusz 1:10). Ha nem értetek egyet valamiben, ne vitatkozzatok egymással a gyerekek előtt, mert ez alááshatja az irántatok érzett tiszteletüket.

MIT TEHETTEK?
  • Beszéljétek meg, és döntsétek el, hogyan fogjátok fegyelmezni a gyerekeket.
  • Ha a gyermekneveléssel kapcsolatban eltérő a véleményetek, próbáljátok megérteni egymás nézőpontját.
Folt Bolt fényképe. Az alkotó: Sue Lewis

Nincsenek megjegyzések: