2017. április 22., szombat

Rabul...

... ejtő erők.


„Lejárt a vámpírok, vérfarkasok, zombik ideje. Jöjjenek a démonok és ördögűzők!” (The Wall Street Journal)
TÉRT HÓDÍTANAK a fiatal és agg varázslók, elbűvölő boszorkányok és jóképű vámpírok. Az ilyen és ehhez hasonló természetfeletti * szereplők egyre többször bukkannak fel a könyvekben, filmekben és számítógépes játékokban. Miért ilyen népszerűek?
„Korábban az amerikaiak tíz százaléka hitt a szellemekben, de az utóbbi évtizedekben ez annyira megváltozott, hogy most már minden harmadik amerikai hisz bennük – írja egy szociológiaprofesszor, Claude Fischer. – Kétszer annyi fiatal állítja magáról, mint az idősebb korosztály, hogy hisz a szellemekben és a kísértetházakban, illetve hogy már járt médiumnál.”
Nem meglepő, hogy ijesztő mértékben terjednek az embereket megszálló, gonosz szellemekről szóló történetek. „A démonok elsöprő sikere a médiában az elmúlt évtizedekben felkapottá vált zombiknak, vérfarkasoknak és vámpíroknak köszönhető” – írja Michael Calia (The Wall Street Journal).
Egy felmérés szerint „a világ bármelyik részén igaz, hogy az emberek 25–50 százaléka hisz a szellemekben, és a legtöbb kultúrában ez a téma egyre inkább átitatja a könyveket”. Az Egyesült Államokban Christopher Bader és Carson Mencken szociológiaprofesszorok a kutatásuk során megdöbbentő eredményre jutottak: az amerikaiak 70-80 százaléka teljesen meg van győződve legalább egy paranormális jelenség létezéséről.
Vajon csupán ártalmatlan szórakozás, ha érdeklődünk a természetfeletti  iránt? A folytatást itt találod: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ebredjetek-2017-2-szam-aprilis/biblia-tanitasa-okkultizmusrol/

Fotó: internet

2 megjegyzés:

Tulipánt írta...

Hiányoznak nekem a szépséges alkotásaid.

Szera írta...

Igyekszem! :)