2015. július 25., szombat

Kölestorta...

... hőség és mindenféle gondolatok.


Tegnap esti beszélgetésre-kikapcsolódásra-vacsorára voltunk meghívva egy számunkra nagyon kedves baráti-testvéri családhoz. Sárkánylecsóval vártak bennünket, aminek a lényege, hogy a sima lecsóba főztek még apróra vágott cukkinit, gombát, borsót, felkockázott keményre főtt tojást, kolbászt, virslit. Két utóbbi hozzávaló nélkül is készült az én drága vegetáriánusomnak. Mi a nyári gyümölcslevesünket vittük, mindenki nagy megelégedésére, a tetejére most pirított, szeletelt mogyorót tettünk.
A sütemény nemcsak finom volt és hideg, de sütni sem kell! Én ma ennek az "unokatestvérét" készítem el a családnak. Próbáljátok ki, nagyon finom! :) Én most őszibarackkal finomítom, de télen, jöhet a banán is. Köszönöm a receptet, kedves Margaretta! Tehát a kölestorta! A receptért kattintsatok a linkre! Megéri átnézni a blogot, nagyon finom és használható recepteket találhattok! Gluténmentes recepteket zömmel.


Tegnap muszáj volt bemenni a városba, fontos ügyeket intézni. Iszonyatos meleg volt, a kocsiban pedig szinte elviselhetetlen. Budaörsről kijövet, egy felüljáró alatt jelzőlámpás közlekedés volt ideiglenesen, mert valamin dolgoztak. Lefestették a hosszú évek óta ott lévő feliratot: Szeretlek kisvirág! Olyan szomorú volt látni, hogy valami megint szertefoszlott, ami a múltat idézte. Elnéztem az ott dolgozó munkásokat, bakancsban, láthatósági mellényben voltak ebben a forróságban..., előttünk hajónyi autók, feltekert ablakokkal, természetes, hogy légkondicionáló hűtötte őket. Vajon sok ember szokott azon gondolkodni, hogy milyen igazságtalan körülöttük minden?! Milyen sokan éheznek és milyen sok étel a kukában landol..., az IKEA-ban ebédeltünk és amikor a tálcánkat a tartóba tettük, láttam, hogy rengeteg étel végzi a szemétben. ÉS mi van azokkal az emberekkel, akik messzire jöttek a hazájukból egy jobb élet reményében?! Hova lett az irgalom?! Sokkal többet tudom, hogy nem tudunk tenni, hiszen a világban zajló dolgok velünk vagy nélkülünk úgyis oda vezetnek, ahova tartanak. Az irgalom tettekhez vezethet, egy pohár vízhez, egy jó szóhoz és ahhoz, hogy nem bántunk, nem uszítunk, nem ártunk, nem ítélkezünk.
Tudom, hogy hamarosan minden megváltozik, kötelességemnek érzem, hogy Isten és az embertársaim iránti szeretet miatt ezt elmondjam, mindig, amikor lehetőségem van!
 "Egy kis idő még, és nincs többé gonosz,
Nézed a helyét, és nincsen sehol.
 A szelídek pedig öröklik a földet,
És gyönyörködnek majd a béke bőségében." 37. Zsoltár:10,11

Fotó: internet


Nincsenek megjegyzések: