2015. március 14., szombat

Szerinted...

... szükségünk van megmentésre?

"Az asszonytól született ember rövid életű, és telve van nyugtalansággal. Kinyílik, mint a virág, és levágják, eliramodik, mint az árnyék, és nincs többé" (Jób 14:1,2)

Az emberek mindig is álmodoztak arról, hogy milyen csodálatos lenne fiatalon és egészségesen élni, méghozzá örökké. A szomorú valóság azonban az, hogy halandók vagyunk. Még ma is igazak Jób fenti szavai, melyeket több mint háromezer évvel ezelőtt mondott.
 Az emberekben mindenhol erősen él a vágy, hogy örökké éljenek. A Biblia szerint Isten úgy alkotott meg minket, hogy vonzó legyen számunkra az örök élet, és hogy szeretnénk megérteni az örökkévalóságot. Mindent szépen a maga idejében elkészített. Még az időtlen időket is az emberek szívébe adta, hogy fel ne foghassák a munkát, melyet az igaz Isten végzett kezdettől fogva mindvégig. (Prédikátor 11:3)
Mit gondolsz, logikus azt feltételezni, hogy egy törődő Isten olyan vággyal teremt meg minket, amely sosem fog teljesülni? Ez elképzelhetetlen, nem igaz? Isten szava is ezt támasztja alá, mert úgy beszél a halálról, mint ellenségről, és azt ígéri, hogy meg fog semmisülni.
"Mint utolsó ellenség semmisül meg a halál." (1 Kor. 15:26)
 Semmi kétség afelől,, hogy a halál ellenség. egyetlen egészséges gondolkodású ember sem gondol szívesen a halálra. Ha veszély fenyeget minket, igyekszünk mindenáron elkerülni. Ha betegek leszünk, keressük a módját, hogy jobban legyünk. Ésszerű azt hinnünk, hogy ez a régi ellenség egyszer megsemmisül? Ha érdekel a válasz, itt elolvashatod: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20150301/jezus-megment/

4 megjegyzés:

Monika írta...

Naná!!! Arra az egyre van a legnagyobb szükségünk!

Szera írta...

Igen! Nélküle értelmetlen minden!

Jucus írta...

Részemről NAGY IGEN! Alig várom!

Szera írta...

Jucus! Én is alig várom! :)