2014. december 29., hétfő

Nálunk...

... a sós süteményeknek igen nagy keletje van. A lányom kedvencei. Ezt a receptet most találtam és biztosan kipróbálom. Hátha nektek is tetszik! :)




Abbahagyhatatlan szezámos-mákos
Hozzávalók:
- 400 g simaliszt
- 400 g rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 500 g vaj
- 150 g reszelt sajt
- 2 db bio tojás
- 80 g mák (nem darált)
- 1,5 pohár tejföl
- 2 púpos teáskanál só
- szezámmag
A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a tojásfehérjékkel, derelyevágóval ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk és megszórjuk szezámmaggal.
Tekintettel arra, hogy a mennyiség igen jelentős, a tésztát 3-4 részre osztjuk és egymás után nyújtjuk, vágjuk, sütjük a rudacskákat. Kivajazott tepsibe tesszük és 170-180 fokon sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Felezhető is a mennyiség, ha valaki nem akar ennyit sütni, de annyira finom, hogy igen gyorsan el fog fogyni.





Forrás: http://www.zizikalandjai.com/

4 megjegyzés:

Juccantó írta...

Kipróbálom.Én is sós süti kedvelő vagyok inkább:))

Timi írta...

Ezt ki kell próbálni nekem is! :o)))

Monika írta...

Nagyon jól hangzik,köszi!!!!!

Szera írta...

Lányok! Hajrá! :)