Ma találtam egy receptet a neten, drága Jucc, köszönet érte! Tudom, hogy ez nem az az "igazi", de jónak tűnik. :)
Szeretettel megosztom veletek!
Tiroli rétes
Hozzávalók
- 2 bögre liszt,
- 2 egész tojás,
- 1 db tejföl,
- csipet só,
- 5 dkg margarin,
Elkészítés
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük.
Kihűlés után ferdén felszeleteljük.
Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.
2 megjegyzés:
12-13 cm széles? Nem túl kicsi? A képen a tieid mintha nagyobbak lennének...:o) Mert ha a 12 cm-es tésztát kétfelől felhajtom, akkor bizony alig marad pár centi.. vagy valamit rosszul olvastam? Az is meglehet...:o)))
Timi! Még nem próbáltam ki, csak a receptet osztottam meg! :)
Megjegyzés küldése