2013. december 11., szerda

Családi...

... recept. Mindig sikerül. :) Szeretettel.

Hidegen kikeverhető mézeskalács 

Hozzávalók: 1 kg liszt,4 dl porcukor,2 1/2 -3 dl méz, 3 egész tojás, csipet só,
2 teáskanál szódabikarbóna,fahéj,szegfűszeg
10 dkg vaj

A porszerű anyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat és a többi anyagot. Összegyúrjuk és 2-3 mm-es lapra nyújtjuk.
Tosássárgájával megkenjük és szép aranybarnára sütjük.
Én nem szoktam bekenegetni, szeretem hogy “matt” 
Díszíthetitek a szokásos módon, ill. tojásfehérjével “ragaszthattok” rá mindenféle szép képecskét! 
Kellemes kikapcsolódást a sütögetéshez!


Fotó: internet


2 megjegyzés:

Monika írta...

Most állok neki a mézeskalácsomnak..:) Újra,mert a többi már elfogyott.:)

Szera írta...

Finom is a mézeskalács! :) <3