Hidegen kikeverhető mézeskalács
Hozzávalók: 1 kg liszt,4 dl porcukor,2 1/2 -3 dl méz, 3 egész tojás, csipet só,
2 teáskanál szódabikarbóna,fahéj,szegfűsze
10 dkg vaj
A porszerű anyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat és a többi anyagot. Összegyúrjuk és 2-3 mm-es lapra nyújtjuk.
Tosássárgájával megkenjük és szép aranybarnára sütjük.
Én nem szoktam bekenegetni, szeretem hogy “matt”
Díszíthetitek a szokásos módon, ill. tojásfehérjével “ragaszthattok” rá mindenféle szép képecskét!
Kellemes kikapcsolódást a sütögetéshez!
Fotó: internet
2 megjegyzés:
Most állok neki a mézeskalácsomnak..:) Újra,mert a többi már elfogyott.:)
Finom is a mézeskalács! :) <3
Megjegyzés küldése