2013. január 6., vasárnap

Mennyi...

... mindent megteszünk, hogy nyugalmat találjunk. Híres emberek mondásain elmélkedünk, önsegítő könyveket olvasunk, pszichológust keresünk vagy csoportba járunk, hasonló nyugtalan-boldogtalan-útkereső emberek közé. Persze, ez nem baj! "Segíts magadon, Isten is megsegít!" - mondja a mondás.
... és én is valami hasonlót mondok. :)
Isten  megsegít, csak figyelj rá! :)
Olyan sokszor olvastam már ezeket a verseket és szerintem meg is osztottam már itt a blogon, de tegnap másként olvastam, ízlelgettem minden szavát és elmélkedtem rajtuk, talán jobban, mint valaha... KELL, hogy ÖRÖMMEL éljünk! ...és oly sok minden megnehezíti ezt. Hiszem, hogy ezek a versek segíthetnek!
Aki olvassa és gondolkodik, elmélkedik rajtuk boldogabb lehet! Szívből kívánom MINDENKINEK!

"Mindig örvendezzetek az Úrban. Még egyszer mondom: örvendezzetek! Ésszerűségetek legyen ismertté minden ember előtt. Az Úr közel. Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben az ima és a könyörgés által hálaadással együtt tárjátok kéréseiteket az Isten elé, és az Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket, és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által.
Végezetül, testvérek, amik csak igazak, amik csak komoly figyelmet érdemelnek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak szeretetre méltók, amikről csak jót mondanak, ha van valami erény, és ha van valami dicséretre méltó, továbbra is azokkal foglalkozzatok. Amiket tanultatok, el is fogadtatok, hallottatok is, és láttatok is velem kapcsolatban, azokat cselekedjétek, és a békének Istene veletek lesz." Filippi 4:4-9

3 megjegyzés:

Éva írta...

Jó érzés volt olvasni! Köszönöm!

Szera írta...

Jucc! :)
Éva! Nagyon örülök neki és szívesen! :)

Erika írta...

Ez a leg-leg-versem:) ez mindig helyreteszi a gondolataim, megnyugtat... nem is, hanem igazi békét ad