2012. szeptember 9., vasárnap

Van...


... néhány szó, ami páni félelmet kelthet bennünk. Ilyen szavunk: a "világvége" is, DE!
van okunk a félelemre?

Te félsz a jövőtől? Ha igen, nem vagy egyedül. Az embereket már régóta foglalkoztatta, hogy mi várható a jövőben, és sokan arra a következtetésre jutottak, hogy nem sok jóra lehet számítani. A világvége, vagy ahogyan mások nevezik az ítéletnap mindig is izgalmas, érdekes téma volt.
Számtalan könyv és weboldal azt jósolja, hogy a világ 2012, december 21-én véget ér.
Ez sokakban rettegést kelt. Vannak, akik szupervulkánoktól, hatalmas éghajlatváltozástól vagy nukleáris háborútól félnek.
Az igaz, hogy a Biblia is azt írja, hogy óriási változások előtt állunk. Ám mindazok, akik Istennek tetszően élnek, biztosan életben fognak maradni Ezenkívül a Biblia semmi olyasmiről nem ír, hogy a föld tűzfolyóvá változik, vagy éppenséggel beköszönt rajta a jégkorszak. Sőt! Az egész bolygón paradicsomi körülmények lesznek!

Mit ír napjainkról?

"Az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. Mert az emberek önmagukat szeretől lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint istent szeretők, akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak." 2 Timóteusz 3: 1-5

Mit ír arról, hogy milyen jövő vár az emberekre a földön?

"Isten letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak." Jelenések 21:4

Csodálatos ezt olvasni! Remélem, jobb kedved van, mint az első mondatoknál! :)

Hogyha szívesen elolvasnád az egész cikket, akkor csak kattints a következőre:
http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201209/sokakat-foglalkoztato-tema/

Nagyon szívesen olvasnám el azok véleményét, akik elolvassák, akár itt, akár személyes e-mailban.:)

SZÉP ESTÉT MINDENKINEK! :)

Fotó: internet

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na,valahogy megpróbálom megfogalmazni,az egész cikkben és amit te írtál abban együttvéve Timótheusz/remélem jól írtam/szavaival mélységesen egyetértek,de ez nem csak az utóbbi időben tapasztalható,hanem legalább 20 éve elkezdődött....azóta csak romlott.Szera, nem vagyok hívő,viszont a sok szökőár,földrengés vagy bármilyen természeti csapás a válasz valamely felsőbb hatalomtól,ugyanis ez az élet, ahogyan élik,a világ ahogy tönkreteszik-nem mehet tovább.
Valami biztos történni fog valamikor,de nem félek,mert az ember a sorsát úgysem kerülheti el.

Szera írta...

Kedves Emőke! Szeretem, hogy ilyen nyitott vagy! Ahogy az emberek felnőnek merevebbé, előítéletekkel-telivé válnak. Úgy gondolom az a tény, hogy térben és időben egyszerre vagyunk ezen a gyönyörű bolygón "feljogosít" minket arra, hogy eszméket cseréljünk! :)
Nem hiszek a sorsban, én a szabad akaratban hiszek és az isteni gondviselésben. Ha lenne eleve elrendelés, akkor nem lehetne rajtunk számon kérni a tetteinket!
Lehet, hogy az a "sorsod", hogy tovább gondolkodj azokon, amiket elkezdtél a kommentedben! :) Szellemi éhség-alázatosság-becsületes szív, ha ezek megvannak benned, megtalálod a válaszokat! :) Szép napot!