2012. szeptember 17., hétfő

Ami...


... a szívemet nyomja...
Ma találkoztam egy régi osztálytársammal. Gyerekek? Egyikőjük Londonban, másikuk Norvégiában, a harmadik hazajött Norvégiából, de visszamegy nemsokára. Ti jól vagytok? Mi is megyünk utánuk, ha már kicsit megerősödtek.
"Anya! Kiürül az ország?". Hm. "
Ki marad itthon?" Mi.

Gondolkodtam ezen sokat. Rengeteg barát, családtag kint van a nagyvilágban. Értem én őket. Ha csak ennyi lenne..., szerintem akkor sem mennék. De így meg főleg nem. Dolgunk van itthon.

Ti hogy látjátok ezt?

Fotó: internet

13 megjegyzés:

Erika írta...

Én is úgy érzem, sok dolgunk van itt, te érted...:) A pénz miatt nem éri meg, a nyugalom meg mindenhol eltűnőben... Ne legyünk olyanok, mint Noé napjaiban: ettek, ittak, hzasodtak, és semmit nem vettek észre. Mi maradunk veletek:)))

Szera írta...

:) Minden szavaddal egyetértek! :)

Timi írta...

Szerintem oda kell menni, ahova Isten vezet...

Szera írta...

:) Akkor jó helyen vagyok! :)
Mondhatnám: megérkeztem...

Monika írta...

Én megértem azokat is,akik egy időre elmennek.....de én nem tudnék,annyira honvágyas vagyok!!!!!!Csak itthon van otthon!

Timi írta...

:o)))

Szera írta...

Persze! Mindenki tegyen saját belátása szerint! Nem könnyű most itt.

Bea írta...

Nem könnyű itt, ez igaz. De könnyebb, mint bárhol máshol, mert itt vagyok OTTHON, ott meg örökké IDEGEN leszek, bármennyire is felveszem a helyi szokásokat, bármennyire is tudom a nyelvet. Aki úgy érzi, mennie kell, induljon el, próbálja meg, hátha a küzdés meghozza a gyümölcsét. Nekem is nagyon sok ismerősöm él külföldön. Viszont közülük szintén nagyon sok akar hazajönni, mert a hangok csak itt ismerősek, mert a gyerekek idetartoznak, mert jó szalagos fánkot csak Mamó tud sütni, és mert itthon még panaszkodni is szívesebben panaszkodik az ember. :) Én nem mennék, de akik mennek, azok közül is mindenkit tiszta szívvel várok haza. Hátha egyszer sikk lesz Magyarországra költözni :)

Szera írta...

Kedves Mizchris! Köszönöm a véleményedet!Igen..., valóban itt vagy otthon és ez tény... :( :)

Brigi írta...

En azt hiszem vannak emberek, akiknek sikk Magyarorszagra koltozni, itt Baranyaban nagyon sok a holland. De nyilvan ok nem abbol a penzbol erzik itt jol magukat mint egy atlag hasonlo koru magyar (talan nyugdijas) hazaspar... lehet, hogy ez a titok. nem a penz fontos, ezzel egyeteretek en is, de megis valahol,vannak (sajnos) ertekek amik penzbe kerulnek.
hamissag lenne nem leirnom, hogy most en is csak latogatoban vagyok itthon...

Szera írta...

Kedves Brigi!Köszönöm az őszinteségedet! :)

Unknown írta...

Hmm, ez érdekes kérdés, kicsit úgy érzem, kilógok a sorból. Egyre inkább úgy érzem, hogy mehetnékem van, mert fel kell használnom az adományt, amit kaptam. Persze, ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie, hogy ez valóra váljon, és itthon is bőven van tennivalóm, de hátha egyszer kint is szükség lenne rám. De biztosan erre is megkapom a választ odafentről. :)

Szera írta...

Eszti! Egészen biztos! :) Puszillak!