2012. április 5., csütörtök

Az...


... év legszebb estje elé nézünk. :)
A KERESZTÉNYEK parancsot kaptak arra, hogy hogy tartsák meg Krisztus halálának emlékünnepét 'az Úr vacsorájának' is szokás nevezni (1 Korintusz 11:20). miért olyan jelentős ez az esemény? Mikor és hogyan kell megtartani?
Jézus Krisztus i. sz. 33-ban, a zsidó pászka estéjén vezette be ezt az ünnepet. A pászka ünnepét évente csak egyszer tartották meg, a zsidó niszán hónap 14. napján. A zsidók nyilvánvalóan úgy számolták ki az időpontot, hogy megvárták a tavaszi napéjegyenlőséget, vagyis azt a napot, amikor körülbelül 12 órán át tart a nappal, és 12 órán át van sötétség. A tavaszi napéjegyenlőséghez legközelebb eső újhold jelezte niszán kezdetét. A pászka ideje pedig 14 nappal később, naplemente után jött el.
Jézus megünnepelte a pászkát apostolaival, elbocsátotta Iskariót Júdást, majd bevezette az Úr Vacsoráját. Ez a vacsora a zsidó pászka helyébe lépett, ezért évente csak egyszer kell megtartani.
Máté evangéliuma így számol be a történtekről:
"Jézus vett egy kenyeret, és miután áldást mondott, megtörte, és odaadva azt a tanítványoknak, ezt mondta: "Vegyétek,egyétek. ez jelenti a testemet." Vett egy poharat is, és miután hálát adott, odaadta nekik, és ezt mondta: "Igyatok belőle mindnyájan, mert ez jelenti a véremet, 'a szövetség vérét', amely kiontatik sokakért a bűnök megbocsátása végett." (Máté 26:26-28)

Olyan alkalom ez, amikor valamennyien eltűnődhetünk Jehova Isten és Jézus Krisztus kimagasló szeretetén. (János 3:16)

Niszán hó 14-e ebben az évben a mai estére esik.

6 megjegyzés:

Monika írta...

Gondoltam Rátok!!!!!!♥

Szera írta...

Kedves vagy! Köszönöm! :)
Csodálatos volt...

Névtelen írta...

Áldott szép ünnepeket kívánok !
Manka

Szera írta...

Drága Manka! Az volt! :)
Puszillak!

Unknown írta...

Kedves Szera! "Kicsit" megkésve (1,5 év :$), de most olvastam egy megjegyzésedet nálam. Köszönöm szépen, örültem neki, hogy testvéri társaságra bukkantam itt is :) Szép napot! Eszti

Szera írta...

Kedves Eszter!
Úgy örülök, hogy idetaláltál! :)