2012. február 18., szombat

Ma...

... délelőtt hímeztem és rádiót hallgattam. Nagyon érdekes beszélgetést folyt az érzelmi biztonságról. Vekerdy Tamás és egy református lelkész beszélgettek. Sokszor mosolyogtam, sokszor összeszorult a szívem. Vekerdy elmondta, hogy a mai szülő azt szeretné, hogy a gyerekei sok nyelven beszéljenek, sokat tanuljanak már egészen kicsi korukban. DE!!! A legtöbb, amit adhat a szülő az az ÉRZELMI biztonság, az ölelés, a megnyugtatás. (TELJESEN EGYET ÉRTEK!)
Adatok is elhangzottak, egy nemzetközi felmérés szerint a magyar emberek a legboldogtalanabbak a földön. :( (ezt még hallani is iszonyú!)
Minden 5. magyar ember elmondhatja, hogy nincs barátja! Nem tud összeölelkezni valakivel, akiben bízik, akivel együtt tud sírni-nevetni. Felhívta a figyelmet arra, hogy nézzünk szét a környező népek táncai között, ahogy a csúcspont felé közeledik, egyre több ember kapaszkodik össze, a magyar férfi még a lányt is ellöki magától és egyedül járja a táncot.
Az individualizmus lehet negatív és pozitív is. De nálunk elmagányosodnak tőle az emberek. Persze, még sok érdekes és tanulságos dolog elhangzott, de ezt most úgy éreztem meg kell osztanom, hogy tanuljunk belőle!
Figyelmetekbe ajánlok egy könyvet, kedvenc pszichológusomtól. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?
...és most keresek valami vidám-magyar zenét és megosztom! :)

Legyen szép és B O L D O G hétvégétek!!! :)


6 megjegyzés:

nagikata írta...

Lehangoló igazság. Miért vagyunk ilyenek? Genetikailag kódolva? Össznépi önfegyelemre és nemzetpszichológusra lenne szükségünk.

Rita írta...

Én is szeretem ám a professzor asszony előadásait, könyveit. Nemrég ezt hallgattam: http://www.reformatus30perc.hu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=9&Itemid=2&limitstart=5
A linkelt helyen két részes beszélgetés található... :)

Monika írta...

Annyira örültem,hogy szóltál és így a beszélgetés végét meg tudtam hallgatni.Eddig mér nem találtam meg a műsort ,sem az archívumot..( De nem adom fel!
Puszi!♥

Szera írta...

Nagy-nagy kérdés, hogy miért vagyunk boldogtalanok! Sokan keresik rá a választ és igazából csak teóriákat állítanak fel.
Olyan sokszor elhatározom, hogy harcba szállok, van, amikor sikerül. :)
Rita! KÖSZÖNÖM! :)
Mammka: :)

vmorsy írta...

Én is így vagyok evvel Szera.
Sokszor harcba indulunk és győzünk, aztán jön valami,ami letaglóz, és vissza süppedünk az önsajnálatba. Nehéz ez, küzdeni kell. Jó dalt választottál a végére jó kedvem lett, pedig ma nem volt az.

Puszi

Szera írta...

Tudod: "Teher alatt nő a pálma."
Örülök, hogy jó kedved lett! :)