2012. február 22., szerda

Ma...


... ez a felhívás jutott el hozzám, amit most megosztok és nem véleményezek. Családom férfi tagja bepárásodott szemmel hallgatta, mi nők meg ugrottunk, hogyan segíthetnénk.

I. sz gyermekklinika felhívása kötni-horgolni tudó Anyukák, Nagymamák számára

KÉRLEK Titeket, ti is osszátok meg és rakjátok fel az üzenőfalatokra, hogy minél több emberhez eljuthasson...
Kedves Anyukák, Nagymamák és vállalkozó szellemű Hölgyek!
Koraszülött osztályunknak keresünk olyan vállalkozó szellemű segítőkész Anyukákat, Nagymamákat és Hölgyeket, akik jó szándékból vagy jutányos áron (100-200ft) varrnának az osztályon tartózkodó koraszülött kisbabáinknak rugdalózókat és bodykat (kb 10-10 darabot különböző méretekben).Illetve kötnének pár kissapkát (22cm-es fejkörfogattól 32cm-ig). Sajnos a mai világban egyre több kisbaba látja meg korábban a napvilágot. A mi osztályunkon 400 grammtól (nem, nem hiányzik egy nulla) 6 kilóig fekszenek a kisbabák, akik valamilyen oknál fogva intenzív ellátást igényelnek. A már jól lévő babákat mi is szeretjük felöltöztetni, hogy komfortosabban érezzék magukat, illetve hogy szokják a szobahőmérsékletet. A tőlünk távozott gyermekek szülei a nagyobb babáknak sokszor hoznak ruhákat amiket az Ő gyermekük már kinőtt, de sajnos a 2 kiló alatti kisbabáinkra nagyon nehéz ruhát találni, és ha az ember rálel 1-2 darabra, akkor az ára a vásárlás akadályozó tényezője (2000-5000ft).

Minden ruhára nagyon vigyázunk, pontosan azért mert nagyon nehéz beszerezni , ebben sokat segít az hogy osztályunknak saját mosodája van, így nem kell központi mosodába küldenünk a ruhákat. A legelső 1500grammos babára való ruhát egy anyuka hozta és elmesélte hogy azt a ruhát bizony az ő játék babája viselte. Ebből a darabból indultak el az első bodyk és rugik. Sajnos sapkákat ekkora méretben nem lehet kapni, már jó pár helyen keresgéltünk, de hiába. A sapkákra azért lenne nagy szükségünk mert ezek a pici babák a fejükön keresztül nagyon sok hőt veszítenek, és a sapkákat ennek megakadályozására használnánk.

Az anyagot mi beszereznénk, pesti viszonylatban személyesen, vidéki viszonylatban postán eljuttatnánk a méretekkel együtt. Minden segítséget nagyon köszönünk az osztályon fekvő és növekvő kisbabák nevében.

Ui.: A segítőkész varrónőknek az elkészült ruhákról viselés közben fényképet tudunk készíteni a babák arcának kitakarásával (sajnos személyiségi jogok miatt arcukat nem mutathatjuk). Kapcsolat tartó: Baginé Timkó Judit (I.Gyermekklinika) Bagi Gabriella (facebookon mindkettőnk leinformálható)

Tegyetek belátásotok szerint! :) Tudom, hogy sok tiszta-szívű ember jár erre... :)

Fotó: internet

5 megjegyzés:

Katalin írta...

bocsánat, csak jóindulatból egy pici info:
ez a felhívás, mint futótűz már hetekkel előbb körbefutott, és nagyon nagyon sok sok kissapi, kesztyű, takarók, és még sok minden készült, február elején küldtük el...a hírekből tudom, hogy más Kórházak, Szülészetek is várják a picurcuccokat
ha javasolhatom, tájékozódjatok előbb

Katalin írta...

http://zsuzsasagok.blogspot.com/p/kotve-hiszem.html

Ancsika írta...

Sokak között én is horgoltam-varrtam az osztálynak, el is küldtem nekik, és ugyanígy tett sok-sok ismerősöm itt a blogvilágban. De azt hiszem apróknak készíteni sosem lehet eleget. Ha kell postázási- ill. e-mail cím, nálam van mindkettő, csak szólj (Baginé Timkó Judittal vettem fel a kapcsolatot).
Üdvözlettel: Ancsi

Katalin írta...

http://bezzeganya.postr.hu/nem-segithetunk-a-koraszulott-babaknak

Katalin írta...

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=292168