2011. december 20., kedd

Ilyenkor...


... decemberben még annak is eszébe jut, aki év közben nem gondol rá.

Van-e olyan ember, akit kétségbevonhatatlanul a valaha élt legnagyobb embernek lehet nevezni?
Milyen mérték szerint tekinthető egy ember nagynak? Katonai képességei, fizikai ereje, kimagasló szellemi tevékenysége alapján?
H.G. Wells történész azt mondta, hogy egy ember nagyságát az alapján lehet lemérni, hogy az illető 'előidézi-e valaminek a növekedését, és késztetett-e másokat arra, hogy olyan erőteljesen kezdjenek el gondolkozni új irányvonalak alapján, hogy az a halála után is fennmaradt'.
Wells, bár nem állította magáról, hogy keresztény, elismerte: "E vizsgálódás eredményeként Jézus áll az első helyen."
Különös, de egyesek azt mondják, hogy Jézus sohasem létezett, hanem valójában néhány első századi ember képzeletbeli alkotása. Az ilyen kételkedőknek válaszolva Will Durant, elismert történész így érvelt: "Az, hogy néhány egyszerű ember egy nemzedék alatt kitaláljon egy ilyen hatalmas és vonzó egyéniséget, aki ilyen magasztos, erkölcsös, és ennyire az emberi faj testvériségének ábrándképét sugalmazza, az sokkal hihetetlenebb csoda lenne, mint az evangéliumokban leírt bármelyik csoda."

Ha szeretnél olvasni Jézus Krisztus életéről, úgy, hogy az írottak teljes összhangban vannak az evangéliumok gondos, előítéletek nélküli megvizsgálásával, akkor figyelmedbe ajánlom "A legnagyobb ember, aki valaha élt" című, gyönyörűen illusztrált könyvet.
Ha jelzed az igényedet itt vagy az e-mail címemen, akkor megajándékozlak ezzel a csodálatos könyvvel! Nagy szeretettel! :)

Nincsenek megjegyzések: