2011. szeptember 4., vasárnap

A...


... nagy gazdasági válság idejét éljük.
"Ez a nemzedék nem tapasztalt ekkora gazdasági visszaesést" - írta egy internetes lexikon a gazdasági válságról, mely az utóbbi időben az egész világot sújtja (Encyclopaedia Britannica Online). A gazdasági visszaesés, mely 2007-ben az Egyesült Államokban kezdődött, annyira súlyos volt és olyan sok országot érintett, hogy méltán beszélhetünk gazdasági világválságról.
Az utóbbi években több tízmillióan maradtak állás nélkül.
Ha te is a gazdasági világválság áldozata lettél, minden bizonnyal egy véleményen vagy David Bearttel, aki ezt írta: "Úgy tűnik, rengeteget beszélnek a világot sújtó gazdasági nehézségekről, de arról igencsak keveset hallani, hogy hogyan lehetne megoldani őket".
Szeretnék felajánlani (ingyen és mindenféle kötelezettség nélkül) egy folyóiratot, amely ezekre a kérdésekre ad választ: Mire jó, ha takarékoskodunk? Mit tehetünk, ha hiteleink vannak? Hogyan bánhatunk ügyesebben a pénzünkkel?
Ezen kívül 7 bölcs gondolatot emel ki egy ókori könyvből a BIBLIÁBÓL, mely tele van gyakorlatias, időszerű tanácsokkal!
Egyet megosztok veletek:
"Ki az közületek, aki ha tornyot akar építeni, nem ül le előbb, és nem számítja ki a költségeket, hogy lássa, telik-e arra, hogy elkészüljön vele?" (Lukács 14:28)
Jézus szemléltetése jól alkalmazható a következő helyzetben: Amikor vásárolni akarunk valamit - különösen, ha hitelkártyával fizetnénk -, gondolkodás nélkül megvesszük, vagy önuralmat gyakorlunk, és felmérjük a költségeket? Átgondoljuk, hogy valóban szükségünk van rá, és ha igen, meg is engedhetjük magunknak?

A többi 6 bölcs gondolat is nagyon hasznos! Ha szívesen elolvasnád, írj egy e-mailt és küldöm a folyóiratot.

Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: