2009. augusztus 4., kedd

"Befagyott"...


... a vállam...
Nagyon erős fájdalommal és nagyfokú mozgás-korlátozottsággal jár.
Azért tudok pötyögni, mert a bal vállam érintett. Van köztetek valaki, aki már átesett ezen a betegségen? Ha igen, írna róla...?

13 megjegyzés:

enigma írta...

velem sajnos gyakran előfordul....főleg a huzatra vagyok érzékeny, úgy tapasztaltam...a legjobban a Flector por szokott segíteni, de ez vényköteles gyógyszer....orvoshoz nem megyek ilyenkor :)

katafolt írta...

Nálunk méhészboltban kapható valami fura kenőcs,amitől a bőr ég és kipirosodik,ha bekened,de a fájdalmat kiszedi...gyógyulj meg minél előbb !

Bea írta...

Nem tudom pontosan, mit jelent, hogy "befagyott". Ha az, hogy nehezen mozgatod, és fáj,... az izmok lehetnek letapadva. Neekm régótavannak mozgásszervi problémáim. Egyszer három hétig volt "beállva", lefagyva ? a nyakam. Most utoljára a lapockám- nyakam vonalában volt ilyen. Elmentem egy jadeköves masszázsra és arra a részre kértem a masszázst. Egyetlen kezelés megoldotta a problémámat! Annyit csináltam másnap, hogy ahol éreztem, hogy "gócos", ott az ujjaimmal masszíroztam egy kicsit.
Egyébként imádom ezt a jade köves masszázst- mert rajtam valóban segít. Gyakran szoktam ábrándozni csontváz cseréről- hát ez valami olyasmi. :)

Névtelen írta...

Nekem azt mondta anyukám, amikor ilyen vállfájással küzdöttem, a fejem nem bírtam elfordítani, annyira fájt, hogy attól van, hogy többet vállalok, mint amennyit bírok... és jelez a szervezet. AZóta figyelem magam, és valóban olyankor szokott jelentkezni, amikor túlterhelem magam... fájdalomcsillapítot azt szoktam rá szedni... meg valami izomlazító kenőcsöt, aztán egyszer csak elmúlik.

Budai Detti írta...

Én még ilyenről nem hallottam, de nekem tavaly szeptemberben volt egy vállizom szakadásom, és rögtön utána jött a porckorong-sérv (A sokáig egy oldalon fekvés tud ilyet csinálni), ami még mostanság is sok gondot okoz. Akkor a dokim a Fector tapaszt ajánlotta, nekem a vállamra nagyon jól hatott, ugyanakkor a nyakam ugyanúgy fáj.
Vagy a másik, ami nekem még ilyen izom gondokra jó szokott lenni: Naturland-os Inno Rheuma kérém.

ccsigaház írta...

nekem volt már ilyen, és kaptam úgynevezett "blokádot"nem tudom, Magyarországon mi a neve, de fél óra múlva a régi voltam. Bár állítólag nem mellékhatások nélküli a dolog. Gyógyulj meg, tudom, nagyon fáj...

Cila Zzy írta...

Szia! Ajánlom a tesómat, aki nem mellesleg csontkovács (végzett, hivatalos). Ő esetleg meg tudja mondani, hogy mi a legjobb ilyenkor. Az ő blogja: csodapercek.blogspot.com

Szera írta...

Olyan kedvesek vagytok! Köszönöm!
Hétszépségűkirálylány! Hajlok arra, amit az édesanyád mondott... :)
Lehet, hogy bután hangzik, de én elhatároztam, hogy minél előbb kikecmergek ebből a fájdalomból, tudatosan lazítom az izmaimat és arra gondolok, hogy ez nagyon sokat segít, plussz szedem azt a "lórúgás" fájdalomcsillapítót, amit tegnap kaptam, de attól meg csak kóválygok... Mégegyszer, köszönöm mindenki kedves szavait!

H. Mária írta...

Nekem nincs ilyen gondom. Csak ide látogattam és szeretnék rendszeresen olvasni téged. Üdv. Mária

Aranyalma írta...

Meleg szívvel tudom ajánlani a Ritex pakolást, amit sajnos csak reumás orvos írhat fel. A bőrt a fájdalmas területen be kell kenni vazelinnel (nehogy kimarja a pakolás), erre jön egy méretben éppen passzoló textildarab átitatva Ritex-szel, nejlon és egy száraz fedőkötés. Gerincproblémáimra szoktam nagyon sikeresen alkalmazni.
Akár ezt választod, akár mást, mielőbbi gyógyulást kívánok!

Bea írta...

A Flector tapaszt már lehet recept nélkül is kapni. Bár meggondolandó, ebben a melegben még az is melegítsen?

Tündérlátta írta...

Ilyenkor tényleg a szervezet jelez, hogy túlterhelt fizikailag-szellemileg-lelkileg. A rossz mozdulat után bekapcsol a szervezet védekező mechanizmusa. Azt hiszi, ha nem mozog, akkor nem érheti új sérülés. Én pont ezért a húzódás első érzete után azonnal mozgatni kezdem. Finoman a fejet, masszírozom, stb. Ha már beállt, akkor még apróbb mozdulatokat teszek, hogy az agyam elhiggye lehet mozogni. Aztán egyre bátrabb és bátrabb mozdulatokat teszek, de ez akár 2-3 napig is eltart.Ami még segít a forróvíz. Ellazítja az izmokat. A különböző krémeknek is ez a hatása: átforrosítanak. (Szoptatás mellett elég kevés dolog ajánlott.)

Szera írta...

Mária! Gyere máskor is! :)
Ducilla! Köszönöm!
Tündérlátta! ... :)
Aranyalma, Bea! Köszönöm!