2009. február 22., vasárnap

Ma...


... találtam...

Azt mondják, hogy pénzért mindent meg lehet kapni, de ez nem igaz. Ételt vehetsz pénzért, de étvágyat nem; orvosságot igen, de egészséget nem; csillogást igen, de szépséget nem; jókedvet igen, de örömet nem; szolgákat igen, de hűséget nem; szabadidőt igen, de békességet nem. Pénzért csak a kérgét kapod meg mindennek, nem a magvát.
"Arne Garborg"

8 megjegyzés:

zazálea írta...

Drága Szera! Mindig alapigazságokat teszel közzé, amelyeket elméletileg tudunk ugyan, de éppen a blogod olvasásakor derül ki, hogy mégsem. Köszönöm Neked.

Juhizs írta...

Bizony, minden leírt szó igaz.
Egy dolgot módosítanék, mint ember nem vagyok eladó és megvásárolható, de, ha ott van egy hozzátartozóm és az ő élete múlik az én esetleges döntésemen (tehát, valami KOMOLY, NAGY HELYZETBEN, RENDKÍVÜLI SZITUÁCIÓBAN VAGYOK, VAGYUNK) akkor elképzelhető, hogy megvásárolható vagyok bizonyos értelemben.
Aki egyedül van a világban, annak ilyen szempontból könnyebb, büszkén tisztességes maradni, avagy akár meg is halni - de, ha egy hozzátartozónk léte a tét, akkor nem is oly könnyű döntéseket hozni.

Monika írta...

A mostani világhelyzetben ezek az alapigazságok most különösen fontosak.Én is köszönöm,bár már régebben olvastam,de most jó volt nagyon újra.

Szera írta...

De drágák vagytok!

zazálea írta...

Nem mi. És írok!

Julcsi írta...

Mennyire igaz! Jó lesz így lefeküdni aludni, ezek a gondolatok lesznek a fejemben.

Barbi írta...

Nagyon szép gondolat és még igaz is! Kukkants át! :)

Katbo-Réka írta...

Szera, vár nálam egy díj.