2019. április 23., kedd

Recept...

... elnézést, hogy csak ma írom le.

Rántott hús (vegetáriánus)

Hozzávalók 3-4 személyre:
- szejtán szeletek 125 g búzasikérből
- 50 g csicseriborsó liszt
- 70 g zsemlemorzsa
- só

1. A csicseriborsólisztből vízzel és sóval sűrű palacsintatészta állagú masszát keverünk.
2. A szejtánszeleteket megforgatjuk először a masszában, aztán a zsemlemorzsában.
3. Kisütjük forró olajban.

Eddig a recept. Nagyon finom! DE! Mi az a szejtán? Miből van? Hogyan kell elkészíteni? A kérdéseitekre ezen a linken kaphattok választ, nagyon köszönöm a receptet! 😊 http://www.kertkonyha.hu/

4 megjegyzés:

Éva írta...

Fantasztikus hogy mik vannak jól elbarangoltam az ajánlott linken. Ha lenne rá lehetőségem ilyet beszerezni szívesen kipróbálnám.

Szera írta...

Bioboltban lehet kapni! Búzasikér néven keresd! 😊

Katalin írta...

Azt azért hozzá kell, tenni - azt hiszem - mert nem tudni, kik olvasgatják ezt az ételt itt:
hogy a gliadin-ra, gluténre sokan érzékenyek, ezért csínján a búzahússal...
én a magam részéről a bő olajban kisütés ellen vagyok (és nem csupán az epediétám miatt)

Szera írta...

A búzát nem ehetik sokan. A gluténérzékenyek, reményeim szerint tudják, hogy azok. Sajnos, mi is tudjuk, hogy a lányom egyáltalán nem ehet semmilyen tejterméket és mivel 12 éve nem eszik húst, néha nehéz kitalálni, hogy mit is főzzek, ami tápláló és egészséges, fontos a változatosság is. Ha csak lehet, én is kerülöm az olajban sütést, de ez az étel így finom. 😊