2018. május 4., péntek

Az...

... elmúlt alkalommal arról beszélgettünk, hogy a Biblia bölcsessége örök érvényű.
Innen folytatva: https://szera-szera.blogspot.hu/2018/04/a.html
A Biblia az egyik legrégebbi könyv. Persze vannak más régi könyvek is, de a megkopott, ókori műemlékekhez hasonlóan a legtöbb ilyen könyv is jelentős károkat szenvedett az idők során.
Például a tudománnyal kapcsolatos kijelentéseiket megcáfolták az újabb felfedezések, a bizonyított tények. Az egészségre vonatkozó tanácsaikról bebizonyosodott, hogy sokkal inkább veszélyesek, mintsem gyógyhatásúak. És sok ókori írásból már csak töredékek maradtak, legnagyobb részük elveszett, vagy súlyosan megrongálódott.


 A Biblia azonban más. Bár több, mint 3500 évvel ezelőtt kezdték el az írását, a mai napig sértetlenül fennmaradt. Az évszázadok során újabb és újabb támadások érték: elégették, betiltották, és megpróbálták csorbítani a tekintélyét. Se minden támadást kiállt. A tudomány fejlődésével nem vált elavulttá, sőt bámulatos, hogy jóval megelőzte a korát. Itt nagyon érdekes dolgokat olvashatsz arról, hogy hogyan: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-2018-1-szam-jan-febr/biblia-idejetmult/
Folytatjuk.
Elite Wildflower Mix Fotó: Pinterest

Nincsenek megjegyzések: