Brownie keksz vörös áfonyával
Ugye jól gondolom, hogy rajtam kívül egyikőnknek sincs túl sok ideje az ünnepek előtti nagy hajtásban. Nem mintha a klasszikus Brownie túl időigényes és bonyolult lenne, de ez a puha keksz mégis másképp muzsikál. Egyszerű, gyors, és nagyon kiadós. Nem utolsó sorban, igazán szuper vendégváró.
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 20 dkg vaj/margarin
- 2 dl tej
- 3 púpozott evőkanál kakaópor
- 35 dkg cukor
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
A vajat, tejet, kakaót, cukrot, gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. A tűzről levéve kevergetjük tovább, majd a joghurtban elkevert tojásokat lassan hozzáadjuk.
A sóval és szódabikarbónával, felaprított aszalt gyümölccsel elkevert liszttel jól összedolgozzuk a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat adagolunk kellő távolságban, majd 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük a korongokat.
Miután kihűlt tegyük dobozba, ügyelve arra, ne száradjon ki.
Köszönöm a receptet kedves Rozi!
2 megjegyzés:
Fincsinek tűnik! Köszi a receptet!!!
Nekem nincs itthon áfonya, de lehet mazsolával fogom kipróbálni...:o)
Úgy is finom lesz! 😊
Megjegyzés küldése