2017. augusztus 19., szombat

Szoktad...

... úgy érezni, hogy semmire sincs időd?


Túl elfoglalt vagy? Ha igen, nem vagy egyedül. A The Economist újság beszámolója szerint „úgy tűnik, mindenki mindenhol folyamatosan rohan”.


2015-ben felmérést készítettek nyolc országban a teljes időben dolgozókkal. Sokan közülük azt mondták, nehéz összeegyeztetniük a munkájukat a családi életükkel. Ennek oka lehet, hogy egyre több a munkahelyi és otthoni felelősség, a kiadások növekednek, és az emberek egyre hosszabb időt töltenek a munkahelyen. Az Egyesült Államokban például a teljes munkaidőben dolgozók arról számolnak be, hogy hetente átlagosan 47 órát is a munkahelyükön töltenek. Majdnem minden ötödik személy pedig 60 órát vagy többet is dolgozik!
Egy másik felmérésben, melyet 36 országban készítettek, a válaszolók több mint 25 százaléka mondta, hogy még a szabad idejében is leterheltnek érzi magát. A gyerekekre is rossz hatással van a túlzsúfolt időterv.
Ha állandóan többet akarunk megvalósítani, mint amennyi belefér egy napba, az feszültté tesz minket. Ilyenkor szoktuk azt érezni, hogy „szorít az idő”. De lehetséges egyáltalán kiegyensúlyozottan élni? Milyen szerepet játszanak ebben a döntéseink, a céljaink és a gondolkodásmódunk? Kezdésként nézzünk meg négy okot, ami miatt néhányan túlzsúfolják a napjaikat: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ebredjetek-2017-4-szam-augusztus/semmire-sincs-idod/

 Fotó: Internet

Nincsenek megjegyzések: