2017. május 13., szombat

Hogyan...

... ...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


7. TÉMA

A gyermekek nevelése

„Legyenek ezek a szavak, melyeket ma parancsolok neked, a szívedben; vésd ezeket fiaid elméjébe” (5Mózes 6:6, 7)
Amikor Jehova létrehozta a családot, a szülőkre bízta a gyermekeik nevelését (Kolosszé 3:20). Szülőkként a ti felelősségetek, hogy megszerettessétek a gyermekeitekkel Jehovát, és felelősségteljes felnőtteket neveljetek belőlük (2Timóteusz 1:5; 3:15). Azt is tudnotok kell, mi lakik a szívükben. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a példátok. Akkor tudjátok a legjobban megismertetni velük Jehova Szavát, ha ti magatok már a szívetekbe zártátok (Zsoltárok 40:8).

1. LEGYETEK MEGKÖZELÍTHETŐEK
MIT MOND A BIBLIA? „Legyen minden ember gyors a hallásra, lassú a szólásra” (Jakab 1:19). Biztosan örülnétek neki, ha a gyermekeitek azt éreznék, hogy bármivel fordulhatnak hozzátok. Ehhez tudniuk kell, hogy szívesen meghallgatjátok őket, amikor beszélni szeretnének veletek. Teremtsetek békés légkört, hogy szabadon elmondhassák a gondolataikat (Jakab 3:18). Ha arra számítanak, hogy nyersek vagy bírálóak lesztek, lehet, hogy nem tudnak teljesen megnyílni. Legyetek velük türelmesek, és gyakran biztosítsátok őket a szeretetetekről (Máté 3:17; 1Korintusz 8:1).

MIT TEHETTEK?
  • Ha a gyermekeitek mondani szeretnének nektek valamit, szakítsatok időt rájuk.
  • Rendszeresen beszélgessetek a gyermekeitekkel, ne csak akkor, amikor problémák vannak.
Fotó: Internet



A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!

Nincsenek megjegyzések: