2016. április 27., szerda

Te...

...mennyit aggódsz? Sokunknak nincs olyan nap, ami aggódásoktól mentes lenne. De vajon természetes az aggodalom? Tény: Az aggódás szorongással, idegességel és nyugtalansággal jár. Bizonytalan világban élünk, ezért nem csoda, hogy az aggodalamk bármikor ránk törhetnek.
Mit mond a Biblia? Dávid király annyira aggódott, hogy ezt kérdezte: "Meddig kell még ... bánkódnom szívemben naphosszat?" (Zsoltárok 13:2). Mi segített Dávidnak? Kiöntötte a szívét Istennek, hiszen tudta, hogy ő szeretettel bánik vele (Zsoltárok 13:5; 62:8). Isten arra kér minket, hogy mondjuk el neki, mi bánt minket. Az 1Péter 5:7 szavaival élve, azt szeretné, hogy minden aggodalmunkat őrá vessük, mert ő törődik velünk.
Mit tehetsz, ha túlságosan aggódsz? Tény: Az emeberek aggódhatnak a múltban elkövetett helytelen tetteik, a jövő vagy az anyagiak miatt.
Biztosan kíváncsi vagy arra, hogy milyen segítséget nyújtanak a Biblia tanácsai, hogy meg tudjunk bírkózni ezekkel az aggodalmakkal, és hogyan ad választ erre a kérdésre: Lesz olyan, amikor senki nem fog aggódni? https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ebredjetek-2szam-2016-aprilis/biblia-nezopontja-aggodalom/
 Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: