2015. október 27., kedd

Halloween...

... A Biblia nem ír a halloweenről. Ám a halloween ókori gyökere és a hozzá kötődő mai szokások arra mutatnak, hogy ez az ünnep a halottakkal és a láthatatlan szellemekkel, vagyis a démonokkal kapcsolatos téves elképzeléseken alapszik.
A Biblia erre figyelmeztet: „Ne lehessen találni közötted olyat, aki. . . szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez” (5Mózes 18:10–12). Noha egyesek ártalmatlan mókának tekintik a halloweent, a Bibliából kiderül, hogy a szokások, melyek ehhez az ünnephez kapcsolódnak, egyáltalán nem ártalmatlanok. Az 1Korintusz 10:20, 21-ben a Biblia kijelenti: „nem akarom, hogy a gonosz szellemekkel legyetek közösségben! Nem tehetitek meg, hogy az Úr poharából is isztok, meg a gonosz szellemek poharából is” (Biblia – Egyszerű fordítás).
Tökök és töklámpások: Nagy-Britanniában a középkorban az emberek „ajtóról ajtóra mentek, és élelmet kéregettek cserébe a halottakért mondott imákért”. Egy répából készült lámpás volt a kezükben, melyben „a gyertya a tisztítótűzben rekedt lelket jelképezte” (Halloween—From Pagan Ritual to Party Night). Mások szerint a lámpás arra szolgált, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket. Az 1800-as évek Észak-Amerikájában a répát felváltotta a tök, mivel sok volt belőle, és könnyű volt kivájni és kifaragni. A töklámpáshoz kapcsolódó szokások mögötti hitnézeteknek – a lélek halhatatlanságának, a tisztítótűznek és a halottakért mondott imáknak – nincs bibliai alapjuk (Ezékiel 18:4)."


Szerintem, teljesen egyértelmű, hogy egy keresztény ember hogyan álljon ehhez az "ünnephez".
Természetesen mindannyian szabad akaratot kaptunk és mindannyian dönthetünk!
Hogyha szívesen olvasnál még a halloweennel kapcsolatosan, akkor itt megteheted! - http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201309/tenyek-a-halloweenrol/
 Fotó: internet

2 megjegyzés:

Kánya Andrea írta...

Igen, én is így gondolom.
Ezért mi nem is tartjuk, nem is engedem a gyerekeimet ilyen jellegű iskolai és óvodai rendezvényre. Ráadásul amikor lehetőségem nyílik rá, éppen erről beszélek.
A hit, a Biblia és az okkult dolgok nem egyeztethetőek össze.

Szera írta...

Nem bizony, kedves Andrea!♥♥