2014. április 16., szerda

Szagos...

... víz, ahogy a televízióban nevezték. Engem megfogott. :)
Megosztom a receptet:
10 cl gyógyszertári alkohol
30 csepp illóolaj ( a citrus a "divatos" )
 4 cl víz

Ugye,  milyen egyszerű? :) Ezt a házi "kölnit" a húsvéti locsoláshoz ajánlották a bolti pacsulik helyett. Mi erre biztosan nem használjuk, hiszen nem ünnepeljük a húsvétot. DE! Miért nem? - kérdezheted, hiszen Krisztus feltámadását ünneplik az emberek.


Tévhit: Jehova Tanúi azért nem ünneplik a húsvétot, mert nem keresztények.
Tény: Hisszük, hogy Jézus Krisztus a Megmentőnk, és igyekszünk mindenben követni a példáját (Lukács 2:11; 1Péter 2:21).
Tévhit: Jehova Tanúi nem hisznek Jézus feltámadásában.
Tény: Hiszünk Jézus feltámadásában, sőt úgy gondoljuk, hogy ez a keresztényi hit egyik alapköve. Szívesen beszélünk róla másoknak is (1Korintusz 15:3, 4, 12–15).
Tévhit: Jehova Tanúit nem érdekli, hogy a gyermekeik lemaradnak a húsvéti örömökről.
Tény: Szeretjük a gyermekeinket, ezért mindent megteszünk, hogy neveljük és boldoggá tegyük őket (Titusz 2:4).

Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a húsvétot?

  • A húsvét megünneplésének nincs bibliai alapja.
  • Jézus parancsa szerint nem a feltámadásáról, hanem a haláláról kell megemlékeznünk. Ezt mi évente meg is tesszük, a bibliai holdnaptár szerinti évfordulón (Lukács 22:19, 20).
  • Hisszük, hogy mivel a húsvéti szokások ősi termékenységi szertartásokból erednek, nem tetszenek Istennek. Ő „kizárólagos odaadást vár el” tőlünk, és megsértenénk, ha az imádat részeként olyan szokásokat is gyakorolnánk, amelyeket elítél (2Mózes 20:5;1Királyok 18:21).
Meg vagyunk róla győződve, hogy a húsvéttal kapcsolatos álláspontunk teljesen a Biblián alapul, mely arra ösztönöz, hogy az emberi hagyományok gépies követése helyett használjuk „a gyakorlati bölcsességet és a gondolkodóképességet” (Példabeszédek 3:21; Máté 15:3). Ha megkérdeznek, szívesen elmondjuk, hogy mit gondolunk a húsvétról, de tiszteletben tartjuk, hogy mindenkinek joga van eldönteni, mit tesz (1Péter 3:15).
Többet olvashatsz arról, hogy mit mond a Biblia a húsvétról, hogyha idekattintasz: http://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/biblia-husvetrol/
.



2 megjegyzés:

Juccantó írta...

Nagyon jól összefoglaltad Szerám:)))

Szera írta...

<3