2014. április 28., hétfő

Kényes...

... és fájdalmas téma.
Katát sokan intelligens, barátságos, társaságkedvelő fiatal nőnek ismerik. De a bájos külső bénító kétségbeesést takar, mely miatt napokig, hetekig, sőt akár hónapokig is teljesen értéktelennek érzi magát. "Egy nap sem múlik el úgy, hogy ne gondolnék a halálra - mondja. - Komolyan gondolom, hogy nélkülem jobb lenne a világ."

Olyan sokat gondoltam rá régen, hogy telefonos lelkisegély szolgálathoz mennék dolgozni. Segíteni szerettem volna azoknak, akiket már-már elnyelt a fájdalom. Aztán arra gondoltam, hogy mit is mondhatnék nekik?! Sok év eltelt, sok minden változott, van ami ugyanaz maradt. Ma már úgy gondolom, azzal tudok legtöbbet segíteni, hogyha a Biblia reménységét osztom meg mindenkivel, akit csak elérek.

Az a cikk amit most ajánlok nektek azt a címet viseli: Miért éljek tovább?
Tévhit: Ha az öngyilkosságról beszélünk, vagy akár csak említjük, azzal az elkövetésére biztatjuk azt, akinek megfordult a fejében.
Tény: Ha nyíltan beszélünk a témáról, az gyakran segít az öngyilkosságot fontolgató személynek, hogy más lehetőségeken is elgondolkodjon.

"Minden módon szorongatnak bennünket, de nem vagyunk annyira beszorítva, hogy ne tudnánk mozogni; tanácstalanok vagyunk, de nem úgy, hogy egyáltalán ne lenne előttünk kivezető út." 2Korintusz 4:8

Bár soha ne találkoznunk ennyire kétségbeesett emberekkel, de ha mégis segítsünk nekik!
Hogy hogyan tegyük, segíthet, ha ide kattintunk: /http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201404/miert-elj-tovabb/



Fotó: internet

4 megjegyzés:

Monika írta...

"Olyan sokat gondoltam rá régen, hogy telefonos lelkisegély szolgálathoz mennék dolgozni. "---te is? Én is. A megbeszéléseken még ott voltam,aztán már nem is tudom miért,de nem lett számomra belőle semmi-hivatalosan.Gondolom a gyerekek lefoglaltak.:) De azóta is ezt művelem,ezt is,ahogyan te is.:) Rokonlélek.

Szera írta...

Hát... minden szempontból igazad van! :)

Névtelen írta...

Én vagyok mindig a " világi ellentét" de rosszindulat nincs bennem.
Kata hívő?Mert ha nem és fáj neki az élet,bármilyen jó szándékkal mondhatod neki,segítőkészen:Isten szeret!,nem lenne neki jobb.

Szera írta...

Tudom, hogy nincs benned rosszindulat! :)
Hívő! Neki ugyanolyan nehéz, mint annak, aki nem hívő. DE! Van reménye és ettől mégis könnyebb!