2013. február 14., csütörtök

Oldjuk...

... meg otthon a szépítkezést is! :)
Találtam egy leírást az élesztő szépítő hatásairól, amit most megosztok veletek. Itt is van egy kis szépséghiba, ha kijelölök valamit, akkor a háttér marad "jelölős", nem tudom eltüntetni, de a lényeg a tartalom. (jobb híján)



A természetes, konyhából származó szépítőszerek általában univerzálisan bevethetők, hiszen több problémát megoldanak, a bennük található tápanyagok pedig sokféleképpen hasznosulhatnak.

Az élesztő mindenre jó, minden háztartásban ott van ez a csodás szépítő. Leginkább gyulladáscsökkentő hatását használhatjuk ki, illetve magas B-vitamin-tartalmát, ugyanis az élesztőnél nincs jobb forrása. Emellett található benne kálium és nátrium is.

ÍGY HASZNÁLD

- Pattanások ellen:

1. Az aknés bőr nagyon érzékeny, ezért a durva bőrradírok nem tesznek jót neki, ugyanakkor szükséges az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ha az élesztőt kevés tejjel összekeverjük, majd felkenjük a bőrre, és hagyjuk megszáradni, (15 perc) már kész is a bőrradír - enyhén nedves ujjakkal finoman masszírozva távolítsuk el.
Ha érzékenyebb a bőröd, vagy a hideg időben könnyen kiszárad, adj ehhez a masszához mézet, vagy bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat. (pl. extra szűz olíva, mandulaolaj, avokádóolaj, ricinusolaj stb.)
Vagy kipróbálhatsz még a maszk után egy túrós pakolást ((kevés túró mézzel és annyi tejjel elkeverve, hogy krémes állagú legyen)
Tisztít és hidratálja a bőrt.

2. Kezeljük a pattanásos, zsíros bőrt élesztőpakolással: mézzel és kevés uborkalével keverjük össze, hogy kenhető krémet kapjunk, majd vigyük fel a megtisztított arcbőrre. Hagyjuk fent 15 percig, majd mossuk le. Az élesztőben gyulladáscsökkentő anyagok vannak, a méz fertőtlenít, az uborka leve pedig hidratál, így aztán ez a pakolás a legjobb koktél zsíros bőrre.

Belülről: Az élesztő fogyasztása is jótékonyan hat a szépségre, azonban csak akkor, ha nyersen fogyasztjuk, tehát hiába ennénk kelesztett tésztát, az nem segít. Üres gyomorra fogyasszuk, reggel vagy este, hetente egy negyed kockányit.

- Ráncok ellen

Az élesztőben található B-vitaminok erősítik a bőrt. Egy élesztős pakolással eltüntetheted a vékony ráncokat. verj fel egy tojás fehérjét, majd keverd össze tejszínnel és élesztővel. Megtisztított, radírozott arcon használd, 15 perc után mosd le.

- Hajfényesítésre

Az erőtlen, fény vesztett haj legjobb barátja lehet az élesztő. Kéthetente egyszer érdemes pakolásként használni
Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk el egy kis sörrel, hogy folyékony állagú legyen. Finoman masszírozzuk a nedves hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsük le. A haj könnyen fésülhetővé, csillogóvá válik.
.



2 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

Régen anyukám is mindig etetett velünk élesztőt, mondván, hogy szépek leszünk tőle. Persze akkor még kicsik voltunk, feltétel nélkül elfogadtuk az ő magyarázatát. hát lehet, hogy csak egy kicsit tévedett? :)))))))
köszönöm a gondos leírást, megtartom magamnak is az információt!
Legyen szép hétvégéd4 :)

Szera írta...

Örülök, hogy hasznosnak találtad!
Neked is szép hétvégét! :)