2011. december 18., vasárnap

Van...


... 5 perced?

Húnyt szemmel...

Húnyt szemmel bérceken futunk
s mindig csodára vágy szivünk:
a legjobb, amit nem tudunk,
a legszebb, amit nem hiszünk.

Az álmok síkos gyöngyeit
szorítsd, ki únod a valót:
hímezz belőlük
fázó lelkedre gyöngyös takarót.

Babits Mihály

Fotó: internet

8 megjegyzés:

Monika írta...

Emlékszel? Tavaly kiírtam a blogomra a vers utolsó két sorát: "Hímezz fázó lelkedre gyöngyös takarót...." :)♥
Micsoda kifejezése a gondolatoknak?csodás!

nagikata írta...

Csodálatos vers, köszönöm, hogy leírtad, elküldtem a lányomnak, akinek a lelkére most gyöngyös takarót kell hímezzen a Mindenható.

Szera írta...

Nagikata!Kívánom, hogy fel tudja melegíteni!

SZELA írta...

Kedves Szera !
Nem vagy egyedül, mert az igazságot valóban keresők sokan eljutnak az igazi szabadságra, messze távolra ettől a konzum-karácsonyozós, népbutító, ájtatoskodó, műboldogsággal és külsőségekkel agyoncsicsázott várására valaminek Valakinek, aminek /Akinek nemcsak a lényegét, de mégcsak a lényegének peremét sem értik, de nem is igazán kíváncsiak rá.
A "kis-Jézuskázás" az egyik, cukormázzal a legrafináltabban elrejtett Istenkáromlásnak és szentség-gyalázásnak, az un.keresztény egyházak által megtűrve sőt támogatva.
Kitartást és sok örömöt kívánok a szabadságban !
Üdvözlettel: SZELA

Szera írta...

Kedves SZELA!
Szeretettel küldök neked egy bibliaverset:" Íme! Elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé, legyetek hát óvatosak, mint a kígyók, de ártatlanok, mint a galambok." Máté 10:16

A szabad akarat ajándékát mindannyian megkaptuk. Tanítunk, de nem ítélkezünk. Az "igazságosan ítélő" hamarosan megteszi majd.
Szép napokat! Szera

SZELA írta...

Kedves Szera !
Igen, nagyon jó amit küldtél a tanítással illetve a mások megítélésével kapcsolatban. A Mester szavai itt félreérthetetlenül: óvó, védő, ám aktivitásra buzdító "parancsok" és megyek(ünk) is és végezzük a munkákat ezzel kapcsolatosan. Ám éppen ezért tudom mert tapasztalom micsoda ferdítések és torzulások vannak még a un. keresztény lelkekben is, nem is beszélve a többiekről. Ez nem meg- vagy el-ítélés, ez csak tényszerű megállapítás amely méginkább aktualizálja a küldetés(ünk) fontosságát, hogy az igazságosan Ítélő ítéletének jog-alapja, és minél kevesebb elítéltje legyen, hiszen "Ő nem leli örömét az elítélt halálában, mert éppen azt szeretné, hogy mindenki megmentésben részesülhessen."
És itt van az elküldöttek felelőssége. Bárcsak mindnyájan érezné(n)k ennek teljes súlyát !
Üdv: SZELA

nagikata írta...

A verset és a képet átmentettem a blogomra. Ugye nem baj?

Szera írta...

Nagikata! Dehogy baj! Örülök, hogy téged is megérintett! :)