2011. május 15., vasárnap

Tegnap...


... egy csodálatos előadást hallgattam.
Megosztok veletek egy kis részt belőle. NAGYON
elgondolkodtató... nemrég jelent meg egy híres magyar etológus és három társszerzőjének könyve, melynek címe: Mindörökké evolúció. Meglehetősen bátor volt aki a könyvajánlót írta. "... mégis nehéz meggyőzni azokat, akik az élet és az élővilág sokszínűségét valamilyen értelmes entitás tudatos tervezőmunkájának, teremtő tevékenységének tudják be. A természet felületes szemlélete, a tények feletti elsiklás kényelmessé tesz a világ megismerését. A naiv szemlélő könnyen magáévá tesz egy leegyszerűsített világképet, ami aztán a hit alapjává válik..." Kedves barátom! Miket írsz te itt? Minél mélyebben vizsgálja valaki a természet csodáit, annál inkább észreveszi a csodálatos tervezettséget! Ez nem lehet a vak véletlen műve, bizonyára kikérnéd magadnak, hogyha elkészítenél valamit, mondjuk egy egyszerű kerítéselemet és valaki úgy dicsérné meg, de szépet készített a véletlen... :) Ja! Igen! Az értelmes tervező meglátásához mindenképpen megkívántatik egy fontos tulajdonság, amit úgy hívnak: ALÁZAT!

Na, de jöjjön a fent említett előadásból egy részlet:
„ÉN MAGAM meg vagyok győződve arról, hogy az evolúció elmélete, különösen amilyen mértékben alkalmazzák, a jövőben a történelemkönyvekben a nagy viccek egyike lesz. Az utókor csodálkozni fog, hogy egy ilyen nagyon gyenge és kétes hipotézist hihetetlen hiszékenységgel tudtak elfogadni az emberek.” Az angol műsorvezető és író, Malcolm Muggeridge (1903—1990) ezekkel a szavakkal szólt a Waterloo Egyetemen (Ontario, Kanada) tartott előadásaiban. Hozzáfűzte: „Úgy gondolom, korábban már úgy beszéltem erről a korról, mint a történelem egyik leghiszékenyebbikéről, s a hiszékenység példájaként az evolúciót említeném meg.”

Hogyha téged is foglalkoztat ez a kérdés és szívesen olvasnál róla, figyelmedbe ajánlok egy 254 oldalas könyvet, melynek címe: Az élet — hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján? Hogyha megírod a címedet, szívesen küldök neked egyet ajándékba.

Egy hétig megint nem leszek, azért mindenkinek szép hetet kívánok! :)

Fotó: internet

5 megjegyzés:

Juccantó írta...

Bizonyára élvezet volt hallgatni az előadást!
Elárulom,hogy ennek a könyvnek egy régebbi(még a tiltott időben gépelt)változatához hozzájutott a férjem (mindez 23 éve volt) és teljesen meggyőzték az olvasottak:Teremtés elsöprő bizonyítékai,meggyőző logikus érvelés stb...A most kapható változat még megnyerőbb a színes képeivel, ábráival mely még inkább segít elevenné,érthetőbbé tenni az olvasottakat akár a laikusok számára is!Szenzációs,izgalmas olvasmány!

Katalin írta...

engem érdekel, írtam emilt:)

erdoseva55 írta...

Engem is érdekel, megköszönöm, ha elküldöd!
szép hetet kívánok!

Kőrösi Mercédesz írta...

Akkor most feltöltekezve mész vissza ODA, de mi majd várunk ITT, jó?

Ez a könyv indított arra, hogy megvizsgáljam, amit az egyetemen tanultam és összevessem azzal, amit a teremtési beszámoló ír. Lenyűgöző... Örülök nagyon h Katalint és Évát is érdekli, jaj, nagyon is!

Millus írta...

engem is érdekelne a könyv, de szívesen meg is venném, ha valahol lehet kapni!