2009. december 7., hétfő

El...


... tudná nekem valaki magyarázni, hogy hogyan kell kötni egy ilyen sálat? Köszönöm... :)
http://attic24.typepad.com/weblog/2008/04/index.html

8 megjegyzés:

idi írta...

szia.
Szerintem ez horgolva van.

Szera írta...

Igen, az biztos! De hogyan kell horgolni, hogy olyan tekeredett legyen?

Emi írta...

Nagyon egyszerű! Meghorgolod a sál hosszát, egy sor egyráhajtásos pálca, utána a következő sorban szaporitasz, minden harmadik szemben kettőt horgolsz, és minden sorban ezt ugyanigy. A fonal vastagságától függően 3-4 vagy 5 sorból áll. A szaporodott pálcák mennyisége miatt csavarodik. Szerintem ezt kötésre is le lehetne forditani.

Szera írta...

Nagyon köszönöm!!! :)

Emi írta...

Aztán tudasd, mire jutottál.

enigma írta...

én úgy csináltam hasonlót, hogy meghorgoltam láncszemből a hosszát, visszafelé is láncszem, minden 5-et összehorgoltam, az így keletkezett hurkokba egyráhajtásos pálcákat horgoltam(5-7 db, fonaltól függően), visszafelé mindet lehorgoltam, szintén erp, de közé horgoltam egy-egy láncszemet is, az utolsó sorban pedig az összeset kétráhajtásos pálcával horgoltam....én mindkét oldalát megcsináltam, s olyan fodroskás lett, de ez csak egyoldalas....a blogomban meg is találod :)
van ehhez mintám is, ha érdekel, szívesen elküldöm...

lomaquilt írta...

Ez horgolva van, én próbáltam kötni is, de a kötésnek nincs olyan tartása és nem volt szép (vagy vékony volt a fonalam!) Régen a gyerekek sapkájára csináltunk ilyen diszeket, de ott általában 5 pálcát tettünk egy pálcába és attól még jobban tekeredett. Sajnos nincsenek meg azok a sapkák!

Szera írta...

Enigma! Ha elküldöd, megköszönöm! :)
Lomaquilt! Így megy ez, hogyha megnőnek... :)