2021. november 12., péntek

Zöldülő...

...néven új "rovatot" indítok. Nagyon egyszerű alapanyagokból készülő, környezetbarát "recepteket" szeretnék megosztani. Szegény, beteg Földünket védendő. Csak általam kipróbált szereket. Mai: langyos felmosóvízbe, kb. félig volt, kb 2 evőkanálnyi ecetet tettem és 3-4 csepp Dm-es levendula illóolajat. Tökéletesen működik. Az ecet nemcsak tisztít, de fertőtlenít is. Ha van kedvetek, osszátok meg a tapasztalataitokat. 😊 Mindenkinek szép őszi hétvégét kívánok!

6 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

A FÖLD köszöni szépen az aggodalmat...

Szera írta...

😉😊💛

Éva írta...

Légfrissítő és fertőtlenítésre is ecetes vizet használok(olyan szórófejes flakonba tettem amivel tudom használni). Mosógépbe vízkő ellen évek óta szódabikarbónát és ecetet használok, ablakok mosásánál szintén ecetes vizet szoktam használni.Figyelem majd milyen ötletet tanulhatok még tőled:) Legutóbb egy olyan ötletet olvastam amit azóta is használok szórófejes flakonba kevés víz és szódabikarbónát kell tenni összerázni majd kevés öblítő folyadékot önteni hozzá és nagyon kellemes légfrissítő van belőle.

Szera írta...

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat. 😊
Tanuljunk egymástól! 😉💛

undercover írta...

Kedves Szera!
Jó dolognak tartanám, ha alternatívát ajánlanál olyan rossz szokásokra, amit a marketing plántált a fejünkbe, hogy anélkül nem lehet élni.Ilyen pl. az öblítő, ami rendkívül káros a környezetre, és abszolút nincs rá szükség, mert nem öblít, hanem egy újabb vegyszert visz fel a ruhára, ami csak azt a látszatot kelti,mintha öblített volna.
É magam próbálok minden zöldítési ötletet követni. A legfontosabb az lenne, hogy minél kevesebb szemetet vegyünk meg, részben felesleges dolgok, részben csomagolás formájában.
Hosszú lenne leírni itt, amit én teszek, de írok néhány példát. Évekkel ezelőtt varrtam függönyből zacskókat, hogy ne kelljen műanyag zacskó. Komposztálok. A kertemben megtermett minden dolgot befőzök, vagy elosztogatok. Ilyenkor vagy "újrahasznosítom" a csomagolóanyagot vagy pl. a rebarbarát a saját levelébe csomagolom.
Az energia takarékosság is fontos lehet. Ezért én pl. mindig több adagot sütök, amikor bekapcsolom a villanysütőt, hogy a felmelegítéshez csak egyszer legyen szükség energiára. Amikor kenyeret sütök, akkora időzítem pl. kétféle keksz sütését is.
A zöldülés egy nagyon bő téma, és bár azt gondolom, hogy igazán a nagyok és az ipar tudnak lényeges lépéseket tenni, de azért a kisember erőfeszítései is jól jöhetnek. Pl. a politikusok is tehetnének, ha csak külügyminiszterünk sokszor igencsak felesleges ide-oda röpködését veszem, akkor - minden számítás nélkül úgy becslem - hogy 10 ezren nem tudunk annyit megtakarítani ezekkel az apró lépésekkel, mint amit ő egymaga elpocsékol.
th

Szera írta...

Köszönöm, hogy írtál a saját erőfeszítéseidről. 😊