2014. augusztus 21., csütörtök

Te...

... szoktál azon gondolkodni, hogy vajon törődik veled Isten?
 Sokan azért nem tudják elhinni, hogy Isten törődik velük, mert úgy érzik, hogy a tetteik miatt méltatlanok Isten figyelmére. Például egy középkorú férfi, Jim ezt mondja: "Folyton imádkoztam békéért és önuralomért, de a harag előbb vagy utóbb mindig felülkerekedett bennem. Végül arra jutottam, hogy velejéig romlott ember vagyok, és Isten sem tud segíteni rajtam."
  • Vajon Isten túl messze van az emberektől ahhoz, hogy figyeljen rájuk?
  • Mit gondol a tökéletlen teremtményeiről?
Isteni kinyilatkoztatás nélkül egyetlen ember sem védheti meg Istent és adhat választ ezekre a kérdésekre. A Biblia azonban - mely Isten üzenetét tartalmazza az emberiségnek - feltárja, hogy Isten nem egy távoli lény, aki ügyet sem vet az emberekre. Azt írja róla, hogy "a valóságban nincs messze egyikünktől sem" (Cselekedetek 17:27).
A most következő négy cikkben arról lesz szó, hogy Isten törődik az egyes emberekkel, így veled is, és látni fogjuk, hogy ez mi mindenben nyilvánul meg. Hogyha érdekel a történetük, elolvashatod, ha erre a linkre kattintasz: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20140801/torodik-veled-isten/Nincsenek megjegyzések: