2014. június 30., hétfő

Egy...

... 42 éves britt nő 2010. december 25-én egy jól ismert közösségi oldalon kiírta, hogy öngyilkosságra készül. Az üzenete úgy hangzott, mint egy segélykiáltás. Jóllehet az üzenőfalát több mint ezer ismerőse láthatta, egyikük sem törődött vele. Másnap a rendőrség talált rá a holttestére. Gyógyszer-túladagolásban halt meg.


... egy nemrégiben készült közvélemény-kutatás rámutat, hogy hiába töltünk több időt a közösségi oldalakon, egyre ritkább az igaz barátság.


A legtöbb emberhez hasonlóan valószínűleg egyetértesz azzal, hogy szükségünk van barátokra. Az igaz barátság nyilvánvalóan számodra is többet jelent annál, hogy egyszerűen rákattintasz egy linkre.
Szerinted milyen egy igazi barát?
Te hogyan lehetsz igaz barát?
És hogyan tehetsz tartóssá egy barátságot?


Hogyha szeretnél még jobb barát lenni, bizonyára hasznosnak találod ezt a cikket: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201406/jo-baratsag-kulcsa/

5 megjegyzés:

Eszter/SubRosa írta...

Sajnálatos, amit írsz,Erika, de nagyon nem csodálkozom. Tulajdonképpen ezért utálom, és amennyire csak lehet,kerülöm én is a Facebook-ot. Látszatkapcsolatok, mű-lájkolások( "ha én is, akkor majd biztos ő is" szándékkal), elismerésre vágyó, szánalmas emberek tolakodnak az arcomba...és igyekeznek életük minden unalmas pillanatát megosztani a világgal, és kierőszakolni mások látszat-figyelmét. Kicsit negatív voltam? Pedig én ilyennek látom a közösségi oldalakat. Hogyan is várhatná el komolyan bárki, hogy majd onnan jön a segítség? Az igazi barátság nem virtuálisan alakul ki, sok-sok közös élmény, együtt megélt vidám és nehéz pillanatok egyaránt kellenek hozzá...na meg a szeretet, az önzetlenség, az empátia.

Szera írta...

Nem voltál negatív, inkább reális. Mintha minden nappal messzebb kerülne ez a világ a normálistól, az emberitől... Most én voltam negatív vagy csak reális? :)

Eszter/SubRosa írta...

♥ ♥ ♥

Névtelen írta...

Milyen a jó barát?
Olyan aki az arcodba mondja az ŐSZINTE véleményét akkoris ha megbánt vele. Persze nem ez a célja, hanem anbyra steret, hogy őszinte hozzád.
Megértő is lehet, de az sem igaz, hiszen a másik ember helyzetét senki más nem élhetu meg, csakis saját magad.
A barát tehát elfogadó, őszinte és ÉRTED van veled. Talán ezért van nagyon kevés barátom, de ez egyáltalán nem baj. Nyers vagyok és talán kíméletlen is. Azon kevesek aki ezt elfogadják azok a barátaim❤️Sem a hülye FB- on sem más oldalakon nem szövődhet igaz barátság. Ahoz érintés kell, szemkontaktus, vibráló légkör.

Névtelen írta...

Bocsánat a hibákért, telefonon kicsit nehezebb írni.
A gondolataim gyorsabbak mint az ujjaim sebessége az érintőképernyőn