6 tojás
6 evőkanál nádcukor
2 evőkanál BL55 fehér-liszt
4 evőkanál kukorica-liszt
1 vanillincukor
kevés citromhéj
1 teáskanál sütőpor
+
3 evőkanál nádcukor a tepsi aljára
4 közepes méretű savanyú alma.
A tojássárgát cukorral vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük.
Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan összevegyítjük a kikevert tojássárgával és a sütőporral elvegyített lisztel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nádcukrot szórunk és a vékony gerezdekre vágott almaszeleteket sorba rakjuk a cukorra.
40-45 perc a sütési idő 170 fokon. Forró sütőbe kell tenni és végig ezen a hőfokon sütni.
Mikor szép pirosra sült kiborítani a tepsiből és az alma a tetejére kerül. Nagyon finom, pikáns ízű a kukoricától és a savanyú almától.
Köszönöm, kedves Terike!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése