2012. augusztus 8., szerda

Az...


... erőszak mindent áthat. Te is így látod?!

Az igaz, hogy bizonyos szórakozási formákban mindig is jelen volt, ám egy médiafigyelő szolgálat úgy fogalmaz, hogy "az utóbbi időben a médiában másképp jelenítik meg az erőszakot". Egyrészt "sokkal nagyobb arányban fordul elő", másrészt "sokkal nyíltabb, sokkal több benne a szexualitás, és sokkal szadistább is" (Media Awareness Network).

Egyetértesz ezzel?

Vajon hatással van az emberekre a tévében, filmekben, könyvekben, zenében és más szórakozási formákban jelen levő erőszak? Akik a médiában bemutatott erőszakból hasznot húznak, természetesen amellett érvelnek, hogy a termékeik nem károsak. DE GONDOLD VÉGIG: Az üzleti életben több milliárd dollárt költenek reklámokra, hogy befolyásolják a fogyasztókat. Vajon ésszerű akkor azt feltételeznünk, hogy egy 90 perces film, melyben a főszereplők erkölcstelenek és erőszakosak, egyáltalán nincs hatással a nézőre, vagy csak kis mértékben, főleg, ha gyerekekről van szó, akik köztudottan fogékonyak?

A Biblia ezt írja arról, hogyan vélekedik Teremtőnk az erőszakos emberekkel való időtöltésről:
"Jehova megvizsgálja az igazságosakat is, a gonoszokat is, gyűlöli a lelke mindazt, aki az erőszakot szereti" (Zsoltárok 11:5)

"Ne tarts barátságot olyannal, aki haragos természetű, és a dühösködővel ne járj, nehogy eltanuld az ösvényeit, és csapdát állíts lelkednek" (Példabeszédek 22:24,25)

Egy nagyon érdekes folyóiratot szeretnék felajánlani mindenkinek, akit foglalkoztat ez a téma és szívesen kapna választ a következő kérdésekre:
Miért van ennyi erőszak?
Hogyan lehetsz te is békeszerető?
Hogyan vált szelíddé egy erőszakos ember, aki saját bevallása szerint, szerette az erőszakot?

Nincs más teendőd, mint hogy írsz nekem egy e-mailt és jelzed, hogy milyen címre küldhetem a folyóiratot, mindenfajta kötelezettség nélkül! :)

Fotó: hírextra.hu

Nincsenek megjegyzések: