2011. július 3., vasárnap

Jó...


...híreket mondunk! Sokszor gondolok rá, hogy ilyen mondatok nem nagyon hangzanak el, pedig vannak jó hírek! Személyes életünkben is annyi mindennek örülhetünk! Az én életemben örömöt okoz, hogy egy rigópár megbújt a tuják lombjában és fiókáiktól hangos a reggel, hogy tudok adni néhány ruhát olyan embereknek, akik igazán rászorulnak, hogy egy drága barátnőm meglepett minket egy "vadiúj" telefonnal, mert a miénk tönkrement, hogy mostanában sorra győzöm le a "farkasaimat", hogy mindig vár rám egy-egy levél, üzenet, amikor pénteken hazajövök a kórházból... :)

Sokan, sokat gondolkodnak azon, hogy vajon mi adhat értelmet az életüknek?
Az életszemléletüktől függetlenül sajnos nagyon sokan hiábavalónak, vagy ahogy ahogy Viktor E. Frankl osztrák neurológus megfogalmazta, "céltalannak és üresnek" érzik az életet.
Sok embert, sokféle baj sújt: szegénység, betegség, magány, természeti katasztrófák, állandó aggodalom...
Salamon király ezt kérdezte: "mi válik javára életében az embernek, hiábavaló életének pár napján, amely elsuhan, mint az árnyék?"
Bízhatunk abban, hogy az élet egyszer több lesz annál, mint ahogy azt Salamon megfogalmazta? Igen! Mivel Isten ihletett szava, a Biblia, mely csalhatatlan és megbízható, ezt ígéri! :)
A Biblia feltárja, mi volt Isten eredeti szándéka a földdel. Azt is megtudhatjuk belőle, miért van oly sok igazságtalanság, elnyomás és szenvedés.
Miért fontos tisztában lennünk ezekkel?
Mert az emberek főként azért érzik hiábavalónak az életet, mivel nem tudják, vagy figyelmen kívül hagyják, hogy mi Isten szándéka a bolygónkkal és az emberiséggel.

Ha TE szívesen kapnál válaszokat ezekre a kérdésekre, kérlek, írj nekem egy e-mailt és elküldök neked egy folyóiratot, amelyből azt is megtudhatod, hogyan élhetünk tartalmas életet MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ!

Fotó: internet

6 megjegyzés:

Juccantó írta...

..Az élet apró örömei milyen nagy boldogságot tudnak okozni..csak észre kell venni őket és értékelni...az Alkotóját pedig különösképp!Örülök,hogy jobban vagy Szerám!

Szera írta...

Drága Juccantó! Köszönöm! Jó lesz veletek majd az igazi életben, betegség, fájdalom nélkül! :)

erdoseva55 írta...

Mindig várom a pénteket, szeretem a bejegyzéseidet, és ahogyan megközelíted a világot.:)
Igen, a boldogság maga az út, aki nem veszi észre, hogy milyen aprócska szépség is örömet okozhat, annak a nagy dolgok sem okoznak kitartó ,nagy boldogságot.
Én már akkor is boldog vagyok ,ha nem fáj a lábam, és eltudok menni a kis unokáimat meglátogatni:)
És bízom az Úrban!

Luli :) írta...

Milyen jó, hogy mi ezt tudhatjuk...És igen a sok rossz hír mellett, van számunkra jó is!Jó erre mindennap gondolni!!!Neked is adjon ez sok erőt!Gyógyulj meg gyorsan!!!

Puszilunk Szera!:)

Szera írta...

Kedves Éva! Nagyon kedves a beírásod! Mindig szívesen "látlak" a blogomon! :)
Luli! Igen!!! Tudod, hogy hamarosan teljesen meggyógyulok! :)

Kőrösi Mercédesz írta...

Örülök, hogy jó hírekről hallhattam veled kapcsolatban! MInden apró jó dolog egyre nagyobb jelentőséggel bír ebben a világban. Észre kell venni őket és erőt meríteni belőlük...
Vigyázz magadra a héten, puszilunk és várom a pénteken h újra halljunk rólad :)))