2011. június 11., szombat

Szeretnék...


... nektek felajánlani egy újabb folyóiratot.
Amelynek egyik cikke a Down-szindrómás gyerekek neveléséről szól.
Sokakat érinthet, hiszen az adatok szerint az Egyesült Államokban minden 730. babát érinti.
De mi is az a Down-szindróma? Egyszerűen úgy fogalmazhatjuk meg, hogy hogy egy gyógyíthatatlan genetikai rendellenesség, amit semmivel nem lehet kiküszöbölni, sem a terhesség előtt, sem az alatt. A Down-szindrómáért senki sem felelős. A szülőket ettől függetlenül nagyon lesújthatja a hír. "Sajnálattal kell közölnöm, hogy a kisbabájuknak Down-szindrómája van." Az orvos lesújtó szavai gyökeresen megváltoztatják a szülők életét. "Az egész olyan, mint egy rémálom. Szerettem volna felébredni" - emlékszik vissza egy apuka, Victor.
DE! hogyan tehetik könnyebbé az életét a gyermekeiknek és maguknak?
Nem könnyű megbarátkozni a Down-szindrómával."Leforrázva éreztük magunkat - emlékszik vissza Lisa. - Miután a gyermekorvos részletesen elmagyarázta a helyzetet, a férjemmel sírva fakadtunk. Nem is tudnám megmondani, hogy Jasmine-t sajnáltuk e jobban vagy inkább magunkat. Talán egy kicsit mindkettő benne volt. Mindezek ellenére alig vártam, hogy a karjaimba vehessem, és elmondhassam neki, hogy mindig szeretni fogom, bármit hoz is a holnap."
Élvezik a Down-szindrómás emberek az életet?
Mit mondanak erről ők maguk?
Hogyan kommunikáljunk velük?
Milyen örömökben lehet része valakinek, aki ilyen gyermeket nevel, örömben, amely elfeledteti az áldozatokat?

Hogyha kíváncsi vagy a válaszokra, nincs más dolgot, csak írj nekem egy e-mailt, amiben megadod a címedet és én nagy örömmel elküldöm neked a folyóiratot! ♥

Fotó: http://erinto.postr.hu/date/2010

2 megjegyzés:

Timi írta...

Ismered ezt a blogot ?
http://szirkababa.blogspot.com/

Szera írta...

Igen. :)