
... szoktam recepteket megosztani a blogon, de most olvastam ezt a sütemény leírást és gondoltam, megosztom, egyáltalán nem politizálok, de, hogy spórolós idők jönnek, az biztos...
Szabolcsi lepény
(kiadós, olcsó)
8 deka cukrot habosra keverünk 3 tojás sárgájával és összekeverjük 45 deka sült, hámozott, áttört burgonyával, melyet előzőleg elkészítettünk és kihűtöttünk. A keverést erőteljesen tovább folytatva, 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 1 csomag Váncza-sütőport és legvégül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük és kihűlés után, felét lekvárral megkenve, egymásra fordítjuk. Hosszú szeletekre vágva, vanilin-porcukorral meghintve tálaljuk fel.
2 megjegyzés:
Ez jól hangzik, klassz lenne egy kevésbé édességes változata (is) bár, nekem az édesség sincs ellenemre...
Nincs kizárva, hogy sós változatot is írok majd... :)
Megjegyzés küldése