2018. december 24., hétfő

Kislány...

... koromban, ezen a napon délután feldíszítettük a fenyőfát, aztán megettük a halászlevet, töltött káposztát, előkerültek azok a finom sütemények, amik napok óta a szekrény tetején pihentek, gondosan letakarva selyempapírral. Szerintem nekünk már így is kerek lett volna az ünnep, de még várt ránk az ajándék a fa alatt. Egy jó könyv mindig megörvendeztetett. Csodálatos volt, hogy már azon az estén elkezdhettem olvasni, persze csak azután, hogy megszagolgattam, megnézegettem. Akkor ezek voltak a hagyományok.

Ebben a "modern" világban kinyílt minden titok. Belenézhetünk sok dologba, amiről álmodni sem tudtunk, hiszen régen, gyerekkoromban ez meg sem fordulhatott a fejünkben, olyan távoli volt. Ma láthatjuk, hogy sok országban, hetekkel a karácsony előtt feldíszítik a fákat, ez elképzelhetetlen volt a mi országunkban, de a kitárt világban ( Facebook, Instagram ) látjuk, hogy ez itt is egyre több helyen így van. Változnak a hagyományok.

Tudtad, hogy a karácsony ünnepe is egy hagyomány, csak a gyökere olyan régre nyúlik vissza, hogy már nem is emlékszünk rá?
Talán meglepődsz, amikor megtudod, hogy a karácsonyt nem Jézus Krisztus vezette be, nem is ünnepelte azt, és a tanítványai sem ünnepelték. Valójában a Krisztus halálát követő három évszázad alatti időszakból nincs feljegyzés a karácsony megünnepléséről.
Akkor honnan ered? Miért ünnepelnek ma az emberek és mit?
Ha szívesen kapnál válaszokat ezekre a kérdésekre, kattints ide:https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/biblia-karacsonyrol/
Szép napokat mindenkinek!



2 megjegyzés:

Ani írta...

Igen, a karácsonyt azért vezették be, mert elterjedtek olyan nézetek, hogy Jézus nem is volt ember csak valamilyen szellem. Így ezen a napon a testté lételére emlékeztek. Azért tették 24-ére, hogy elnyomják a fényünnepét, amely pogány hagyomány volt. Honlapomon találhatsz egy érdekes cikket arról, hogy mikor is született meg valójában.
http://www.anyacska.hu/betlehemi-csillaghodolas/
Istentől megáldott újévet kívánok neked és családodnak.

Szera írta...

Kedves Ani! Köszönöm, hogy reagáltál a bejegyzésemre! 😃
Elolvastam a cikket, szeretnék neked én is mutatni egyet, ami szintén arra keresi a választ, hogy mikor született Jézus.

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/mikor-szuletett-jezus/
Nagyon szívesen veszem az észrevételedet!