2018. szeptember 24., hétfő

Frontok...

... mindig azt mondom, hogy engem nem érintenek. Talán így is van, de ez a hirtelen évszakváltás nem esett jól. Meglehetősen lenyomta a hangulatomat.
Már olyan régen írtam elgondolkodtató bejegyzést, már éppen itt az ideje. Kedvenc öreg gépem lassan feladja, kiszolgálta magát. Nekem ő volt a kedvencem. Most tabletről írok. Ez van.
Ugye, milyen sokat gondolkodunk a boldogságról? Olyan sok könyvet írtak, olyan sok előadást tartottak már ebben a témában.
Van valami titok? Én úgy hiszem, Az tudja a választ, Aki megalkotott minket. Ez ennyire egyszerű. Hiszen mi emberek, csak emberi tanácsokat tudunk csak adni, tehát tökéletlen okosságokat, hisz mi is azok vagyunk.
Figyeljetek ajánlok egy cikksorozatot, amelyből megtudhatjuk, hogy mi is a boldog családok 12 titka. Néhány részlet:

"Könnyű megbocsátani, amikor mindketten hibásak vagyunk, de sokkal nehezebb, ha úgy tűnik, csak az egyikünk hibázott. Alázat kell ahhoz, hogy az ember elfogadja a bocsánatkérést, és megbocsásson" (Kimberly)

"Szülőként mi vagyunk a legnagyobb hatással a gyerekeinkre, és a példánkkal tudunk a legjobban hatni rájuk, mert ezt mindig látják. A példának olyan, mint egy könyv, ami mindig nyitva van, és amiből mindig tanulnak" (Wendell)

"A szüleid és az emberek bizalmát nem egyetlen tettél nyerhetett el, hanem fokozatosan, úgy, ha mindig megbízható vagy" (Brendon)

A cikksorozatot itt tudod elolvasni: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ebredjetek-2018-2-szam-jul-aug/boldog-csaladok-elkotelezettseg/

Kellemes elmélkedést! 😊

Nincsenek megjegyzések: