2011. október 1., szombat

Az...


... egyik legnagyobb csoda az életben, amikor gyermekünk születik!
A legszebben, legjobban szeretnénk őket felnevelni! :)

Megbízható ember lesz a gyermekedből?

Valószínűleg ez az utolsó, amire a szülők gondolnak, amint újszülött gyermekükben gyönyörködnek, pedig elkerülhetetlenül bekövetkezik: A csöppség fel fog nőni, és önálló életet kezd. Ennek így kell lennie, hiszen a Biblia is kijelenti, hogy "a férfi elhagyja apját és anyját" (1 Mózes 2:24). Ugyanez persze a lányokról is elmondható.
Azon a szép, mégis szomorú napon, amikor egy felnőtt gyermek kirepül, sok szülő szíve aggodalomtól terhes. "Vajon jól neveltük fel? Meg tudja majd tartani az állását? Képes lesz vigyázni a lakására, és jól beosztani a pénzt? És ami még fontosabb, ragaszkodni fog az értékrendhez, melyet igyekeztünk átadni neki?" (Példabeszédek 22:6, 2Timóteusz 3:15)

Egy olyan folyóiratot szeretnék felajánlani (MINDENFAJTA KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL), amely rámutat, hogyan segíthetnek a Biblia tanácsai a szülőknek a gyermeknevelés különböző szakaszaiban.

Kis ízelítő:
"A kicsik szoktak kísérletezni azzal, hogy meddig mehetnek el. Ha a szülő megengedi a gyermekének, amit egyszer már egyértelműen megtiltott, azzal csak összezavarja. azt tapasztaltuk, hogy amikor határozottak és következetesek voltunk, a gyermekeink lassanként megtanulták, hogy sikítozással nem fogják elérni, amit akarnak," (Neil, Nagy-Brittania

"A fiam, amikor még kicsi volt, mindig szót fogadott. De ahogy kamaszodott, úgy tűnt, már nem bízik meg bennem feltétel nélkül. Nemcsak azt kérdőjelezte meg, amit mondtam, hanem abban is kifogást talált, ahogyan mondtam" (Frank, Kanada)

Most sincs más teendőd, mint, hogy írj nekem egy e-mailt és én küldöm neked a folyóiratot ajándékba.

SZÉP ESTÉT!

Fotó: http://wallpapers.pcwatch.com

2 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon fontos téma, remélem sokan érdeklődnek majd iránta :)

Szera írta...

Bizony, az egyik legfontosabb az életben és nagyon örülök neki, hogy már érdeklődtek! :)