2011. január 6., csütörtök

Bemutatom...


... nektek a 2011. év madarát: a SZÉNCINEGÉT... :)

"A 2011-es év madarának azért egy nem veszélyeztetett fajt – a széncinegét – választottuk, mert ennek a madárnak a megmaradásában, "gyakori" besorolású állománynagyságának megőrzésében rendkívül nagy szerepe volt és van a lakosságnak. A sok ezer kihelyezett mesterséges odú, a sok tízezer téli madáretető – nemcsak a kertvárosi és agrárterületeken, de a lakótelepeken is – mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a széncinege ilyen sikeres tud lenni. Ezzel a példával erőt és hitet szeretnénk adni mindenkinek, bemutatva, hogy ha mindenki minden nap belerakja a maga kövecskéjét környezetünk védelmébe, akkor, és csak akkor van esély megőrizni, megvédeni azt, amink van."

Hogyha még többet szeretnétek olvasni erről és más érdekes és hasznos témáról:
http://mme.hu/kezdlap.html

5 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Szeretem őket! De jó, h sokan törődünk velük! Édesek, ahogy idesereglenek az etetőhöz!

Luli :) írta...

Cin-cin...

Nagyon szeretem őket,ha van időm és otthon vagyok ..elbujok az ablak előtt és lesem őket, ahogy jönnek a magocskákért!Persze nehéz őket becsapni, bárminek is álcázom magam...mert ha észreveszik, hogy ott vagyok azonnal tovább is röppennek:(

Luli :) írta...

bújok....:))

Kőrösi László írta...

Olyan játékosak. Kb. egy méterre a bal vállamtól, minden délelőtt idesereglenek, persze csak azért, mert Merci lelkesen eteti őket. Most, mióta új ablakunk van - mely kristálytiszta -, nekem jobb, de nekik nehezebb, mert jobban látnak engem, így óvatosabbak. Biztos, egy nagy kányát látnak! :)

Szera írta...

:) :) :)