2008. november 15., szombat

Allergia...


... ebben az évben derült ki, hogy allergiás vagyok jó pár növény pollenjére. Lehet, hogy most is attól vagyok csupa nátha, viszketés a szájam körül...? Van köztetek, aki késő ősszel is allergiás? Mit csináltok ilyenkor?

4 megjegyzés:

s@só írta...

Szia! A kisebbik lánykám csak a korai és a késői fák pollenjeire - mondták... aztán kora mogyoróvirágzástól a hársig, bodzáig, bükkig szedi a Claritin -t. És érdekes dolgot vettem észre. Most harmadik éve, hogy el tudunk jutni az Adriára, azóta lényegesen kevésbé allergiás. Pedig ott is vannak virágzó fák. A gyógyszer lehet, hogy a sós levegő?

Juhizs írta...

Szerám! - ha bírja a gyomrod, és az emésztőrendszered, akkor egyél nagyon-nagyon sok NYERS hagymát. Ezentúl főzéskor mossad meg a hagymát, mielőtt leveszed a héját, azt ne dobd ki, hanem szárítsad meg. Teát kell belőle főzni és azt inni. (Népgyógyászat: köhögés ellen is jó :-)
A hagyma bizonyos szempontból véd a bakteriális megbetegedések ellen is.
Ha nem bírod a nyers hagymát, akkor gyógynövényes boltban vegyél medvehagyma-cseppet, az is jó. Nem olcsó, de sokáig elég.
Az allergia évszaktól (szezontól) függetlenül is előjöhet a stressz hatására - tehát már megint mindennek a kiindulása a lélek.

Juhizs írta...

s@só-hoz kapcsolódva.
Mindig kényes volt a torkom, hamar megfáztam - ma is így van ez - hideg(ebb) szobában egészségesebb aludni, mint túlfűtöttben, nem is fázom úgy, de, ahogy belélegzem a levegőt megfázok torokról.
Mégis, mikor fiatal koromban a Tátrában sátoroztam - éjjel, s hajnalban piszok hideg volt a levegő - a hegyi levegőtöl nem hogy nem lett semmi bajom, de jó egy-két évig a torkom nem volt olyan "kényes", mint előtte.
Tehát lehet valami a hegyi és a tengeri levegőben...

Szera írta...

Köszönöm mindkettőtöl jótanácsát! A tenger sajnos nem jöhet szóba..., stresszből meg akad bőven mostanában...