2017. július 28., péntek

Aktuális...

..., vegetáriánus, kipróbálandó! :)


Cukkinis-krumplis tócsni


Hozzávalók:


  • 2 db burgonya
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez




A megmosott cukkinit finomra reszeljük és enyhén besózva állni hagyjuk. Közben a meghámozott burgonyát és a megtisztított hagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy présen átnyomjuk. A kinyomkodott cukkinit elvegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd összeforgatjuk a keményítővel és a tejföllel. A masszát sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tapadásmentes serpenyőben némi olajat hevítünk, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából. Mindet lelapítjuk, és a lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük.
A recept lelőhelye: http://www.mindmegette.hu/cukkinis-krumplis-tocsni.recept/


Nincsenek megjegyzések: