2011. szeptember 3., szombat

Néhány...


...gondolat a film kapcsán.
Meglátogatott a héten egy volt főiskolás barátnőm, beszélgettünk erről-arról, többek között a világ jelenlegi állapotáról. Szerinte sok tudós nyugalomra inti az embereket, nem olyan nagy a baj, mint oly sokan hiszik... KI ÁLL MÖGÖTTÜK?! (számomra a kérdés inkább költői)
Aztán eszembe jutott, (túl sokszor eszemben van, ahogy figyelem az embereket) hogy a lányom egy volt iskolatára ezt írta magáról egy oldalon: "Nézem a fogyasztói társadalom élőhalottjait..."
Be-bekúszik a fejembe Feldmár András Kanadában élő magyar származású pszichológus, pszichoterapeuta könyvcíme: VAN ÉLET A HALÁL ELŐTT?
Persze a megoldás is a fejemben van!!!
TE IS érdekesnek tartod, hogy közel 2000 évvel ezelőtt ezeket a szavakat leírta valaki?
"De megharagudtak a nemzetek, és eljött a te haragod, és a meghatározott idő arra, hogy megítéltessenek a halottak, és megadd jutalmukat rabszolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek és azoknak, akik félik a nevedet, kicsiknek és nagyoknak, és pusztulást hozz azokra, akik pusztítják a földet." Jelenések 11:18

Na, de nézzük csak a hamarosan bekövetkező megoldást:

"És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
 És Az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Íme! Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak." Jelenések 21:4,5

Fotó: http://www.oshundubellay.com

2 megjegyzés:

Ida13 írta...

No igen. A Föld kipiheni az embert és újjáéled. Nem a Földet pusztítjuk, hanem az embereket, magunkat.

Monika írta...

Olyan nagy csoda és AJÁNDÉK ,hogy belekapaszkodhatom,-tunk a TEREMTŐBE, bármi jön is.....