2019. december 10., kedd

Esti...

... gondolatok.
Már hosszú hetek óta karácsonyi díszekben pompáznak az üzletek. Ahol én élek, a házakat is ünnepi díszbe öltöztették. Sok-sok fényfüzér teszi világossá az esti utcákat. Az emberek szeretik a fényt. Én is. Szeretem a mécsesek pislákoló fényét, szeretem a fahéj, a narancs illatát. Bár furcsa, hogy tél van és a kertben még virágzik az apró virágú szegélyrózsa. Minden olyan valószerűtlen, ellentmondásos.
Vannak, akik puritánabb formában, vannak, akik az újrahasznosítás jegyében várják az ünnepet. Sokan mondják, hogy az adventtel készülnek a karácsonyra. Vallják, hogy ez a lelki elcsendesedés időszaka.
De mit is várnak ilyenkor az emberek? Mit ünnepelnek december 24-én?

"Noha sokan tudják, hogy a karácsony pogány eredetű, és a Biblia sem támogatja, mégis megtartják. Felvetődhet bennük a kérdés: Miért kellene a keresztényeknek ilyen népszerűtlen állásponthoz ragaszkodniuk?

A Biblia arra buzdít minket, hogy használjuk az értelmi képességünket. (Róma 12:1,2).
Azt tanítja, hogy tartsuk fontosnak az igazságot (János 4:23,24). Így, bár törődünk azzal, hogy mások mit gondolnak rólunk, ragaszkodunk a Biblia tanításához még akkor is, ha ezzel népszerűtlenné válunk.

Jóllehet mi magunk úgy döntöttünk, hogy nem ünnepeljük a karácsonyt, tiszteletben tartjuk, hogy minden embernek joga van döntést hozni ebben a kérdésben. Senkit sem akadályozunk meg a karácsony megünneplésében."

Ha szívesen olvasnál érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban, megteheted, ha ide kattintasz. jw.org

Szép álmokat!
kép:internet


2 megjegyzés:

Ani írta...

A bibliai korban még valóban nem ünnepelték Jézus születését. Akkor lett fontos, amikor ki kellett hangsúlyozni, hogy Isten emberré lett Jézus krisztusban. Azért erre a napra tették az ünnepet, mert egyébként sokkal előbb született, mert ellensúlyozni akarták a pogány fény ünnepét. Mintegy eltakarni, hogy ne arra gondoljanak az emberek. Szomorú, hogy a ma embere visszatér a pogány fényünnephez. Én is szomorú vagyok ez miatt. Inkább takarékoskodnunk kellene az elektromossággal, nem állandóan fényeket égetni. Isten azt szeretné, hogy Őt imádjuk, Vele, az Igéjével foglalkozzunk.

Szera írta...

Kedves Ani! Köszönöm, hogy reagáltál a bejegyzésemre. 😊 Isten szava, a Biblia választ ad minden kérdésünkre, nem hagy kétségek közt minket. Olyan, mint egy használati utasítás, hozzánk, emberekhez. Ki más tudná jobban, hogy mi jó nekünk, mint az Aki megteremtett minket. Tartozunk Neki azzal, hogy figyelünk Rá, úgy imádjuk Őt, ahogy szeretné, nem befolyásolva minket semmilyen emberi szokás, hagyomány.