2017. július 30., vasárnap

Hogyan...

...  ...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


4. TERVEZZETEK ELŐRE


MIT MOND A BIBLIA? „Neveld fel a fiút a neki való út szerint” (Példabeszédek 22:6). A gyermekeitek nevelését nem bízhatjátok a véletlenre. Ahhoz, hogy sikeresen tudjátok felnevelni őket, előre át kell gondolnotok, hogyan fogjátok ezt megvalósítani. Ne feledjétek, a neveléshez a fegyelmezés is hozzátartozik (Zsoltárok 127:4; Példabeszédek 13:1). A fegyelmezés nem csupán büntetést jelent. Azt is magában foglalja, hogy segítetek megérteni a gyerekeknek a szabályok okait (Példabeszédek 28:7). Segítsetek nekik megszeretni Jehova Szavát, és meglátni benne az alapelveket (Zsoltárok 1:2). Ez hozzájárul ahhoz, hogy jól működjön a lelkiismeretük (Héberek 5:14).


MIT TEHETTEK?
  • Tegyetek meg mindent, hogy a gyermekeitek valóságos személynek tekintsék Istent, és bízni tudjanak benne.
  • Tanítsátok meg nekik, hogyan ismerhetik fel és kerülhetik el az erkölcsi veszélyeket. Például beszéljetek az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről, és arról, hogyan védhetik meg magukat a szexuális ragadozóktól.

JEHOVA MEGÁLDJA AZ ERŐFESZÍTÉSEITEKET

Szülőkként azt a különleges feladatot kaptátok, hogy tanítsátok meg a gyermekeiteknek, hogyan gondolkodik Jehova (Efézus 6:4). Jehova tudja, hogy ez nem könnyű. De biztosak lehettek benne, hogy az erőfeszítéseiteknek jó eredménye lesz: Istennek dicséretet, nektek pedig nagy örömet szerez (Példabeszédek 23:24).

KÉRDEZD MEG MAGADTÓL:

  • Hogyan érhetem el, hogy a gyermekem azt érezze, bármivel nyugodtan fordulhat hozzám?
  • Mit tanulhatok más szülőktől a gyermeknevelésről?
Folt Bolt fényképe. Fotó: Internet

Nincsenek megjegyzések: